17/11/19

Walk & Talk: Brussel ontdekken met een Palestijnse rechtenactiviste

Om onze vrijwilligers, schenkers en symphatisanten in de bloemetjes te zetten, organiseren we op 17 november 2019 een ontmoetingsmoment in het kader van onze campagne "Only fighters win". We beginnen met een geleide wandeling in Brussel samen met een Palestijnse gast die ons nadien ook zal vertellen over de situatie in Palestina.We sluiten af met een drankje.

Ik schrijf me in

Het programma :

13u - 15u30: Geleide wandeling in Brussel door la Fonderie : "Democratie, een lange geschiedenis.

Op heel wat plekken in Brussel werd er in het verleden gestreden voor onze democratische rechten. Heel wat van deze plekken bevinden zich in het centrum van Brussel.

Het parcours loopt langs de Grote Markt en de Marolllenwijk. We leren de politieke en sociale geschiedenis van Brussel kennen vanaf de onafhankelijkheid van België: het onstaan van politieke partijen, vakbonden, coöperaties en de ontwikkeling van een sociaal netwerk.

15u45 - 16u30: Onthaal bij Mundo-B met een vieruurtje

16u30 - 18u30: Ontmoeting met Asrar Kayal, Palestijnse politiek activiste en feministe

Asrar biedt psychosociale hulp aan kinderen, jongeren en vrouwen in Palestina. Zowel op de Westelijke Jordaanoever als op Israëlisch grondgebied hebben heel wat Palestijnen last van trauma's en stress veroorzaakt door de permanente schending van hun fundamentele rechten. Asrar staat volledig achter de sociale bewegingen die jongeren en kinderen versterken en hen leren om op te komen voor hun rechten.

18u30- 19u: Drink

Om de namiddag af te sluiten bieden we nog een drankje aan. Er is dan de mogelijkheid om mekaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

Praktisch

Waar? Voor de wandeling spreken we af om 12u45 op de hoek van het Rouppeplein en de Zuidstraat (rue du Midi), voor het hotel "A la grande cloche", 1000 Brussel. Voor zij die niet deelnemen aan de wandeling is de afspraak vanaf 15u45 bij Mundo-B, Edinburgstraat 26, 1050 Brussel (dichtbij het station Brussel-Luxemburg of 15 min te voet van station Brussel-Centraal)

Taal? Engels, simultaanvertaling naar het Nederlands mogelijk

Prijs? vrije bijdrage

Inschrijving: is noodzakelijk voor dinsdag 12 november 2019

Ik schrijf me in

Nog vragen? Contacteer Alexia Fouarge via alexia@vivasalud.be of telefonisch: 02 209 23 66

 

 

570 keer gelezen