BLOG

04/04

G3W liep mee met de Europese vakbondsbetoging

G3W liep op 4 april mee met de Europese vakbondsbetoging voor een socialer Europa. 30.000 mensen liepen door de straten van de Europese hoofdstad voor een ander en beter Europa.

Onder de aanwezigen ook Mr. Magnette. Heeft hij niet mee de Europese besparingsplannen goedgekeurd?

De verschillende Europese vakbonden marcheerden tegen de sociale dumping, tegen de stijgende werkloosheid en de werkonzekerheid en tegen de opkomende verarming en ongelijkheid. 23 % van de Belgische jongeren is werkloos. Dat zijn 105.721 jongeren onder de 25 jaar die in België werkloos thuis zitten. In Europa ligt dat cijfer nog veel hoger. Een socialer Europa is nodig om verandering te brengen! En die verandering zal niet komen van de politici als wij geen druk zetten.

We staan als G3W volledig achter deze actie want het zijn de sociale bewegingen die verandering teweeg brengen; zowel in het Zuiden als hier.

Het was een kleurrijke betoging, met delegaties van de UK, Frankrijk, Kroatië, Slovenië, Duitsland, Italië, .... en er waren heel wat jongeren. Dat doet deugd en toont dat de jeugd niet bij de pakken blijft zitten. Jullie kunnen op ons blijven rekenen voor komende acties.

Onder de aanwezigen ook Mr. Magnette. Heeft hij niet mee de Europese besparingsplannen goedgekeurd?

 

6287 keer gelezen