19/02/14

België is geen eiland

Samen met 11.11.11 dagen we onze politici uit om over de grenzen te kijken
We zoeken dus dappere en vooruitkijkende politici in alle partijen. Politici die het volledige verhaal durven vertellen, durven uitleggen waar de echte knelpunten zitten.

Misschien heb je onlangs de mysterieuze verkiezingsborden met affiches van de partijvoorzitters in Hawaï-outfit zien staan. Vandaag werden die overplakt met de slogan ‘België is geen eiland. De wereldproblemen zijn ook de onze. Daag onze politici uit om over de grenzen te kijken.’ Dat was de lancering van de 11.11.11-verkiezingscampagne.

Op 25 mei vinden Europese, federale en Vlaamse verkiezingen plaats. In het vooruitzicht daarvan maken politieke partijen hun programma’s op en verspreiden ze hun standpunten op allerlei manieren. In die publieke debatten wil 11.11.11 niet ontbreken. We willen kandidaat-politici dringend aanmanen het debat ook over internationale thema’s te laten gaan.

Want België is geen eiland. Globale ontwikkelingen en problemen bepalen ons leven meer en meer. Het klimaat, de financiële markten, ze stoppen niet aan onze landsgrenzen. Maar het werkt ook omgekeerd. Veel keuzes die onze politici hier maken, hebben verregaande gevolgen in andere landen.

We zoeken dus dappere en vooruitkijkende politici in alle partijen. Politici die het volledige verhaal durven vertellen, durven uitleggen waar de echte knelpunten zitten. Debatten over klimaat, migratie, falende banken en internationale solidariteit verdienen de volle politieke aandacht. Niet alleen omdat ze verschrikkelijke effecten kunnen hebben in ontwikkelingslanden (waar wij actief zijn), maar ook hier.

Wat kan jij doen?
Surf naar www.geeneiland.be. Op deze website kan je de voorzitters van de vijf grootste politieke partijen aanmanen om over de grenzen van hun eigen kiesgebied te kijken door hen een virtuele postkaart te sturen. Hoe meer mensen dit doen, hoe groter de druk op politici en hoe realistischer de kans dat er effectief iets verandert.

5384 keer gelezen