08/09/18

Bredene - Manifiesta, feest van de solidariteit

Op  8 en 9 september vindt het jaarlijks feest van de solidariteit opnieuw plaats in Bredene. Muzikale blikvangers zijn onder andere Raymond van het Groenewoud, MC Lily, Barbara Dex, Seun Kuti & Asian Dub Foundation. Als sprekers staan Omar Barghouti, Kristien Hemmerechts, Pablo Allende (kleinzoon van Salvador Allende) en nog vele anderen op het programma.


ACTIE | schenk je beker voor het goede doel!

Net als de voorbije jaren organiseren we de “Schenk je beker voor het goede doel”-actie. We zetten ons samen met Manifiesta in om de afvalberg te verminderen en te werken aan een duurzaam festival. Viva Salud zorgt dit jaar weer voor herbruikbare bekers op het festival.

Hoe werkt het?

Je betaalt 1,10 euro borg voor je beker bij het bestellen van een drankje. Bij het naar huis gaan kan je je beker schenken aan het goede doel: Viva Salud. Tijdens de vorige editie schonken maar liefst 4.775 mensen hun beker! Door je beker te schenken steun je het werk van Viva Salud en haar partners in Congo, Palestina, de Filipijnen en Cuba.

Ja, ik doe mee!

Om van de actie "Schenk je beker aan een goed doel" een groot succes te maken, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wil je graag deel uitmaken van het Viva Salud-team voor Manifiesta? Bekijk dan snel de vrijwilligersvacature

We zijn vooral op zoek naar mensen die zaterdagavond en/of zondag een shift van 2u willen opnemen. Plezier is gegarandeerd en vanaf 2 shifts wordt ook nog eens je weekendticket terugbetaald. Vanaf 3 shifts eveneens je vervoersticket en bij 5 shifts zorgt Viva Salud naast dit alles ook voor je overnachting.

Toch nog twijfel? Lees de getuigenis van Rein die al jaren een trouwe helpende hand is bij G3W, ook op Manifiesta.

Wat heeft Viva Salud nog te bieden op Manifiesta?

Debat en Dans!

Palestina en de rol van cultuur in de strijd voor mensenrechten (zaterdag om 17u in het Auditorium Staf Versluys): Israel gebruikt cultuur en culturele events om haar bebloede handen wit te wassen, Eurovision en de Ronde van Italië zijn de meest recente voorbeelden. Omar Barghouti van de internationale BDS-beweging, Israëlische documentairemaker Eyal Sivan van "Jaffa, the Orange's Clockwork" en Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts gaan in debat met elkaar. I.s.m. intal.

Seun Kuti & Egypt 80 (zaterdag om 20u45 aan het hoofdpodium): Politieke strijd is altijd beter op de tonen van een dansbare beat. Seun Kuti's machtige stem en virtuoze saxofoonsolo's staan in het teken van de emancipatie van zijn volk. Vol woede en hoop verklaart hij de oorlog aan de corruptie, imperialisme, seksisme en de onderdukking van Afrika door het Westen en de elite. Seun Kuti over zijn laatste album, Black Times: "Het is een album voor iedereen die gelooft in verandering en begrijpt dat we verenigd moeten opstaan. Dezelfde onderdrukking die arbeiders uit Flint, Michigan treft onderdrukt ook de arbeiders in Lagos en Johannesburg."

Migratie, burgers dagen de overheid uit (zondag om 13u in debat tent B): Eens in België worden migranten geconfronteerd met een dubbele realiteit. Enerzijds is er de hartverwarmende solidariteit van burgers die vluchtelingen opvangen en voor hun rechten op straat komen. Anderzijds is er het verdelende taalgebruik en het harde migratiebeleid van de regering. Panelleden van Artsen Zonder Grenzen, Burgerplatform BXLRefugees, Dokters van de Wereld en Vriendschap Zonder Grenzen debateren hoe we van de regering een menselijker opvangbeleid kunnen eisen.

Neokolonialisme en sociale strijd in Azië en Afrika (zondag om 11u in de tent van intal): Wanneer staten liever de belangen van multinationals dienen dan die van hun bevolking, komen volkeren op voor hun rechten. We gaan een gesprek aan rond gedeelde ervaringen in twee continenten met Seun Kuti en Tinay Palabay van Karapatan (koepel van Filipijnse mensenrechtorganisaties). I.s.m. intal.


Meer info over het programma van Viva Salud op Manifiesta? Bekijk de infographic.

Je ziet het, er is voor ieder wat wils. Wil je graag ons team versterken, schrijf je snel in!

Ja, ik doe mee!

 

Je kan het volledige programma nog eens nakijken op de site van Manifiesta.

 
 
 
2022 keer gelezen
Bredene - Manifiesta, feest van de solidariteit | Viva Salud

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.