10/12/17

Aalst: Dessertenbuffet

We nodigen je graag uit op 10 december voor een activiteit in Aalst: Dessertenbuffet Stop The Killings!

Van 16u tot 20u ben je welkom in het Wereldhuis (Nieuwbeekstraat 35, 9300 Aalst) om mee te smullen van overheerlijke desserts (en loempia's), een koffie of een pintje te drinken en te luisteren naar het verhaal van Dr. Angie Gonzalez. Angie is een Filipijnse politiek vluchtelinge. Ze woont en werkt in Nederland waar ze de ICHRP (International Coalition for Human Rights in the Philippines) coördineert. Zij zal het onder meer hebben over de veelbesproken “War on Drugs” die president Duterte voert in z'n land, maar ook over de zeer recente golf van politieke moorden op activisten.

Enkele Aalsterse vrijwilligers slaan voor deze activiteit de handen in elkaar. De opbrengsten zullen ze schenken aan onze campagne “Versterk de stem van Filipijnse activisten”. Hiermee steken ze onze Filipijnse partners een hart onder de riem. Zoals de organisatie KARAPATAN die zich in de Filipijnen inzet voor de verdediging van mensenrechten. Ze organiseren onderzoeksmissies bij politieke moorden, ze verdedigen politiek gevangen en brengen verdwijningen onder de aandacht. Afgelopen week nog werd één van de regionale coördinatoren van KARAPATAN om het leven gebracht tijdens een onderzoeksmissie op het eiland Negros. Deze gebeurtenis toont jammer genoeg dat een organisatie zoals KARAPATAN zeer hard nodig is in de Filipijnen.

We hopen je dan ook te mogen verwelkomen op 10 december, niet toevallig ook de Internationale Dag van de Mensenrechten, om deze campagne te steunen. Neem alvast een kijkje op onze website en “stuur een megafoon”, jouw digitale solidariteitsboodschap voor Filipijnse activisten.

436 keer gelezen