22/04/18

Actie: Stop de vervangingsprocedure van de F16's – Geen gevechtsvliegtuigen

Samen met de andere organisaties van het platform “Geen gevechtsvliegtuigen” roept G3W op om de procedure voor de vervanging van de F16's onmiddellijk stop te zetten, en een breed publiek debat te voeren over de vraag of de F-16-gevechtsvliegtuigen al dan niet vervangen moeten worden. Voer mee actie op zondag 22 april! #f16gate #geengevechtsvliegtuigen

Kunnen onze F16's langer vliegen of niet? Was Minister van Defensie Vandeput al dan niet op de hoogte van de informatie van de legertop, waaruit blijkt dat de levensduur van de F16's zes jaar langer zou zijn dan wat de minister tot nu toe liet uitschijnen? Speelt het leger met belastingsgeld buiten een democratisch debat om? En dat terwijl:

  • België zijn engagement om 0,7% van BBP te besteden aan ontwikkelingssamenwerking niet nakomt
  • 16% van de bevolking in België onder de armoededrempel leeft
  • België zijn doelstellingen in de strijd tegen klimaatverandering niet haalt
  • het budget van Defensie het dubbele bedraagt dan dat van Justitie
  • onze regering miljarden bespaart op openbaar vervoer, ondanks de monsterfiles en luchtvervuiling
  • onze regering nog geen bilan heeft gemaakt van 40 jaar gebruik van de F16's (oorlog in Afghanistan, Libië, Syrië, Irak...)

Het platform “Geen gevechtsvliegtuigen”, waar G3W deel van uitmaakt, roept op om de procedure voor de vervanging van de F16's onmiddellijk stop te zetten en een breed publiek debat te voeren over de vraag of de F-16 gevechtsvliegtuigen al dan niet vervangen moeten worden. #f16gate #geengevechtsvliegtuigen

Zie jij jouw belastingsgeld ook liever geïnvesteerd in de noden van de bevolking en de planeet in plaats van in duur en overbodig oorlogstuig? Voer dan mee actie op zondag 22 april! We zoeken 250 mensen om een duidelijk signaal te geven aan onze regering. Ben je erbij?

Afspraak: zondag 22 april 14u Jubelpark, Brussel (metro Merode). Dresscode zwart.

Op 18 april vindt een hoorzitting plaats met enkele hooggeplaatsten van de legertop in het parlement. Op de agenda: de vervanging van de F16's. Meer dan ooit willen wij geen nieuwe gevechtsvliegtuigen!

In afwachting van de actie, kan je alvast een berichtje naar de Eerste Minister sturen: www.geengevechtsvliegtuigen.be

We hebben ook 100 mensen nodig om de actie te promoten op Facebook via Thunderclap. Kunnen we ook op jou rekenen? Registreer hier.

 

770 keer gelezen