10/12/18

Actie: Stop the killings!

Sociale bewegingen en activisten in Colombia, Guatemala en de Filipijnen zijn het slachtoffer van voortdurende staatsrepressie, net zoals brede delen van de bevolking. Om hun strijd voor rechtvaardigheid te steunen, organiseert het platform Stop The Killings naar aanleiding van de 70e verjaardag van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens een symbolische actie. Hiermee vragen we aandacht voor hun strijd voor mensenrechten en tonen we onze solidariteit met de sociale bewegingen die opkomen voor hun rechten.

Afspraak op maandag 10 december 2018 om 18u aan het het station Brussel-Centraal. Op het programma staat niet alleen een dans -en zangvoorstelling, maar ook een getuigenis van Eleanor de Guzman. Zij is de echtgenote van Marklen Maojo Maga, vakbondsleider in de Filipijnen en één van de gezichten van deze campagne.

Stop The Killings is een mensenrechtencampagne van vakbonden en niet-gouvernementele organisaties. Door informatieverspreiding en actie wordt aandacht gevraagd voor de repressie van deze organisaties in het Zuiden. Elementaire mensenrechten blijven er vaak dode letter en overheden beletten op actieve of passieve manier de ontwikkeling van een maatschappelijk middenveld.

 

Facebook event

670 keer gelezen