21/09/19

BREDENE - ManiFiesta 2019

Welkom op het feest van de Solidariteit. Twee dagen lang ontdek je de wereld zoals hij zou moeten zijn. Een wereld waar we samen onze schouders zetten onder de alternatieven van de toekomst. Wij spreken de taal van de solidariteit en diversiteit, de taal van de 99%, niet die van het grote geld. Ontdek hier het programma van Viva Salud! 


 

SCHENK JE HERBRUIKBARE BEKER OP MANIFIESTA AAN VIVA SALUD 

Ook dit jaar kan je je herbruikbare beker op ManiFiesta schenken aan de projecten van Viva Salud. Een klein, solidair gebaar dat telt voor onze partners in het Zuiden! Kom zeker langs aan onze stand! 


DEBAT: ACTIVISTEN ONDER DRUK (zondag 22/09 om 13u - debattent B)

Op de Middellandse Zee, in Palestina, in de Filipijnen, maar ook in België, worden activisten en organisaties die opkomen voor sociale rechtvaardigheid meer en meer gecriminaliseerd. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat ze hun strijd kunnen voortzetten in een context waarin ongelijkheid en repressie toenemen?

Sprekers:

  • Elmer "Ka Bong" Labog (Kilusang Mayo Uno, Filipijnse vakbond)
  • Bruno Verlaeckt (ABVV Antwerpen)
  • Mar Sabé (Open Arms, Spanje)

We organiseren dit debat samen met 11.11.11, FOS - Socialistische Solidariteit in het kader van de 11.11.11-campagne 'Changemakers'.


DEBAT: DEKOLONISERING IN AFRIKA EN EUROPA (zondag 22/09 om 11u - tent B)

Meer dan een halve eeuw na het uitroepen van de onafhankelijkheid van Afrikaanse landen, lijken veel landen nog steeds gebukt te gaan onder een vorm van economische, politieke en culturele dominantie. Is het kolonialisme verleden tijd? Wat is de situatie vandaag? En hoe verklaren we de opmars van racistische ideeën in Europa? We gaan in debat over de grote uitdagingen in de relaties tussen Europa en Afrika, over het koloniaal verleden van België en de restitutie van de goederen die onwetmatig werden verkregen tijdens de kolonisatie. Hoe draagt de strijd voor vrede en internationale solidariteit bij tot de strijd tegen racisme?

We organiseren dit debat in samenwerking met intal en Hand in Hand. 


DOE MEE! Word vrijwilliger op ManiFiesta voor Viva Salud

Je wil een deel van je tijd investeren in een solidariteitsproject en je amuseren op een festival dat muziek, debatten maar vooral veel solidariteit combineert? Word dan vrijwilliger voor Viva Salud op ManiFiesta!

Ik kom helpen!


Programma en praktische info: manifiesta.be

1771 keer gelezen