15/12/18

Brunch talk: Mensenrechten in 2019

Kom op 15 december tijdens een brunch talk luisteren naar het verhaal van 3 straffe vrouwen uit de Filipijnen, Congo en Palestina over hun strijd voor mensenrechten.

Facebook evenement

Tijdens een inspirerende brunch talk brengt Eleanor ‘Lengua’ de Guzman, onze speciale gast uit de Filipijnen, een aangrijpende getuigenis. Dit jaar werden haar vader en man gearresteerd en gevangengenomen omwille van hun sociaal engagement. Lengua brengt niet alleen haar persoonlijk verhaal maar ook een getuigenis over de algemene mensenrechtensituatie in de Filipijnen waar president Duterte sociale bewegingen letterlijk en figuurlijk onder vuur neemt. Toch blijft Lengua vertrouwen op de collectieve kracht van de mensen om succesvol verzet te bieden.

Na de getuigenis van Lengua kan je bij haar aan tafel aanschuiven of bij een van onze medewerkers of vrijwilligers die je ook meer kunnen vertellen over wat er in Congo en Palestina gebeurt.

We organiseren de brunch in samenwerking met de solidariteitsbeweging intal die in Belgiƫ actie en campagne voert rond de Filipijnen, Congo en Palestina. Je kan ook bij hen aanschuiven om meer te horen over hun plannen in 2019 en hoe ook jij kan meedoen.

Plaats:

De Markten 'Spiegelzaal' - Oude Graanmarkt 5 - 1000 Brussel

Programma:

  • 10u30: Start brunchbuffet
  • 11u30: Viva Salud en intal: actie op het terrein
  • 12u00: Getuigenis Lengua (Filipijnen)
  • 12u30: Tafelgesprekken: de strijd voor mensenrechten in de Filipijnen, Palestina, Congo en BelgiĆ«

Doorlopend is er een brunchbuffet. Neem gerust je familie, vrienden of buren mee! We voorzien ook kinderanimatie.

Ik schrijf me in

Om je in te schrijven kan je ook een mailtje sturen naar jasper@vivasalud.be

Het buffet is gratis, de drankjes aan democratische prijzen. Ter plekke kan je vrijblijvend een bijdrage schenken voor de brunch. De opbrengst gaat naar de projecten in onze partnerlanden.

Facebook evenement

1458 keer gelezen