22/05/18

BRUSSEL - Soirée Santé: Voeding als medicijn

Wat is goede voeding? En hebben we zelf de keuze om gezond te eten, ook met een beperkt budget? Deze “Soirée Santé” is de eerste van een serie avonden waarop we informeel willen discussiëren over de inhoud van 'Global Health Watch 5', het alternatieve wereldgezondheidsrapport.

In 2030 zullen 3,3 miljard mensen overgewicht hebben, tegenover 1,9 miljard vandaag. De Wereldgezondheidsorganisatie spreekt van een veralgemeende epidemie en waarschuwt: obesitas en diabetes zijn tikkende tijdbommen. Tegelijkertijd zijn er nog steeds 124 miljoen mensen in 51 landen die lijden onder grote voedselonzekerheid.

“Laat uw voeding uw medicijn zijn”, zei Hippocrates reeds 25 eeuwen geleden. De grootste voedingsspecialisten erkennen dat een gezonde voeding chronische ziektes kan voorkomen en de algemene gezondheid kan bevorderen.
Maar wat is goede voeding? En hebben we zelf de keuze om gezond te eten, ook met een beperkt budget? En heeft ons huidig landbouwsysteem er de capaciteiten voor? Hoe gaat het er elders in de wereld aan toe?

Praktisch

Wanneer: dinsdag 22 mei 2018, van 18u tot 21u30
Waar: Haachtsesteenweg 53, 1210 Brussel
We voorzien een gezonde maaltijd aan vrije bijdrage. Schrijf je hiervoor in via julie@vivasalud.be, of 02 209 23 60

***

Deze “Soirée Santé” is de eerste van een serie avonden waarop we informeel willen discussiëren over de inhoud van «Global Health Watch 5», het alternatieve wereldgezondheidsrapport. De avond is georganiseerd door de werkgroep 'Determinanten van internationale gezondheid van Be-Cause Health en het Actieplatform Gezondheid en Solidariteit, met de actieve steun van G3W-M3M, FOS, Memisa, de Christelijke Mutualiteit en African-European Faith and Justice Network.

558 keer gelezen