03/12/19

HOEILAART: Filmvoorstelling: 3000 nights, een film van Mai Masri

Ter gelegenheid van de Internationale solidariteitsdag met het Palestijnse volk wordt in Hoeilaart de film '3000 nights' van Mai Masri vertoond. De opbrengst van de filmvoorstelling gaat naar de projecten van Viva Salud in Palestina. 

De vertoning valt samen met de actie van Viva Salud die aandacht vraagt voor 'changemakers' die strijden voor het recht op gezondheid. De opbrengst van de kaartverkoop van deze speelfim gaat naar Health Work Committees, partner van Viva Salud in Palestina. Health Work Committees steunt de strijd voor het recht op gezondheid. Zij is een van de belangrijkste gezondheidsorganisaties in Palestina. 

Layal wordt vals beschuldigd van hulp bij een terreuractie. De Palestijnse onderwijzeres belandt in een Israƫlische gevangenis,
blijkt zwanger maar wil onder geen beding een abortus. Layal en haar celgenoten vangen haar zoontje Nour met veel liefde op,
ondanks de brute detentie-omstandigheden. Komen de gedetineerden in opstand tegen het brute regime? Een film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, ter gelegenheid van de Internationale Dag van solidariteit met het Palestijnse volk. 

Datum: dinsdag 3 december 2019

Plaats: GC Felix Sohie, Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart

Prijs: €5 aan de ingang of reserveren via Rein van Gisteren: vlaanderveld@gmail.com

Bekijk de trailer

 

 

98 keer gelezen