BLOG

11/09

Cuba vraagt dat iedereen zijn steentje bijdraagt

De kracht van de Cubaanse bevolking toont zich na de passage van orkaan Irma.

De ravage na de doortocht van orkaan Irma is immens. Dankzij hun stevige sociale cohesie, hun goed functionerende wijkcomités, hun ervaring met natuurrampen vielen er voorlopig tien dodelijke slachtoffers in Cuba. Bovendien zond Cuba gisteren meer dan 750 dokters naar andere getroffen landen in de regio. Solidariteit en schouder aan schouder samen werken, dat is de kracht van de Cubaanse bevolking. 

Na een eerste bilan een dag na de doortocht van orkaan Irma blijkt dat er vooral schade is aan de infrastructuur van alles wat met de landbouw te maken heeft. Ook het een groot deel van het electriciteitsnetwerk en een aantal electriciteitcentrales in de meest getroffen gebieden zijn buiten werking. Men hoopt echter om binnen 48 uur de electriciteit in de getroffen zone te kunnen herstellen.

Het ministerie van Communicatie signaleert dat 86.000 vaste telefoonlijnen buiten werking zijn, en meer dan 3.000 publieke telefoonlijnen.

Voor wat de scholen betreft zal men moeten kijken hoe na de eerste opruimingswerken er werk kan worden gemaakt van hervatting van de lessen, in eerste instantie in andere lokalen of bij mensen thuis.

Klaar staan en helpen is nu de booschap voor alle Cubanen.

Ook wij met G3W en Cubanismo.be willen niet toekijken maar onze solidaire steun betuigen. Dat kan door een gift op rekeningnr. BE15 0010 4517 8030 van G3W met vermelding "gift Irma - Cuba" of via de online actiepagina.

Bron : http://www.granma.cu/cuba/2017-09-11/cuba-necesita-del-esfuerzo-de-todos-11-09-2017-01-09-03 - update 11 sept: https://m.facebook.com/mesaredondacuba/

Meer over dit onderwerp

27/09
Op 9 september werd Cuba zwaar getroffen door orkaan Irma. Meteen na de orkaan viel elke communicatie met onze lokale partner uit.
20/09

Op 9 september werd Cuba zwaar getroffen door orkaan Irma. Ondanks een goede voorbereiding en tonnen ervaring met natuurrampen, is de schade enorm.

14/09
Cuba deelt met de Verenigde Staten één van de meest orkaangevoelige gebieden ter wereld. Toch zien we een groot verschil in de wijze waarop beide landen de ramp aanpakken.
2356 keer gelezen
Cuba vraagt dat iedereen zijn steentje bijdraagt | Viva Salud

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.