BLOG

26/02

De trein blijft rijden!

G3W ondersteunt sinds enkele maanden het platform “ De trein blijft rijden”. Verschillende organisaties en bewegingen ( Greenpeace, Intal, Comac, Jong- Ecolo,…) organiseren zich via dit platform om zo veel mogelijk mensen te mobiliseren voor de Internationale conferentie van de Verenigde Naties over de klimaatverandering, die zal plaatsvinden in Parijs in 2015. G3W neemt deel aan deze strijd tegen de klimaatsverandering omdat deze, zoals je weet, de gezondheid van alle bewoners van onze planeet bedreigt!

Je herinnert je zeker nog wel de 700 mensen die in november naar Warschau vertrokken vanuit het Noordstation, om hun ongenoegen te laten blijken over de zwakke beloftes van onze regering, en die van andere landen wereldwijd, in verband met het klimaat? Wel het avontuur stopt daar niet! Integendeel…

Enkele maanden geleden is het platform “ De trein blijft rijden” opgericht om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor de COP 21 die in Parijs zal plaatsvinden. Die Conferentie zou een sleutelmoment moeten zijn voor de onderhandelingen voor een internationaal akkoord over wat er na 2020 moet gebeuren. Het objectief zou moeten zijn dat alle landen, zonder uitzondering, een duidelijk universeel akkoord bereiken over het klimaat. We hebben al veel ideeën over hoe we ernaartoe zullen gaan ( bijvoorbeeld met de fiets!) en wat we gaan doen eens we daar zijn!

December 2015 is nog ver weg. Daarom zijn we, met alle organisaties, bezig om het anderhalf jaar dat ons nog rest, zo goed mogelijk te plannen om, met verschillende activiteiten, zo veel mogelijk mensen te kunnen mobiliseren. Gisteren hebben we een dag gebrainstormd met 20 organisaties. Jullie kunnen hier enkele foto’s van zien op deze pagina.
We gaan ook nog een weekend rond het klimaat organiseren van 25 tot 27 april. Tijdens dat weekend zullen er opleidingen worden georganiseerd, zal er gebrainstormd worden en zal er ook tijd zijn voor ontspanning. Het platform ondersteunt ook, hier in Brussel, het project Alternatiba. Dat is een dorp waar de lokale initiatieven voor de strijd tegen de klimaatsverandering worden getoond. Het uiteindelijk doel is om, tijdens de COP 21, alle Europese Alternatiba dorpen samen te brengen. Inderdaad, we willen niet alleen maar in België mobiliseren, we willen alle initiatieven die in Europa worden genomen samenbrengen.

De boodschap is duidelijk: de bevolking neemt al initiatieven voor de strijd tegen de klimaatsverandering en we zijn bereid dat luid en duidelijk te laten blijken op de COP 21 in Parijs en te tonen aan onze regeringen dat het hoog tijd is om echte engagementen aan te gaan!

7390 keer gelezen
De trein blijft rijden! | Viva Salud

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.