BLOG

09/04

Jongeren leren zich te organiseren in Gaza (filmpje)

G3W werkt in Gaza samen met de Union of Health Work Committees. Samen versterken we de rol van jongeren in de Palestijnse sociale bewegingen. Met dit filmpje krijg je een beeld van het werk.

Ik heb veel geleerd en ik heb nieuwe capaciteiten ontwikkeld om met jongeren te werken

Tussen 2014 en 2016 zal UHWC elk jaar 16 jongeren-leiders opleiden. In totaal zullen dus een 50-tal jongeren in staat zijn om jongerengroepen in verschillende wijken te coƶrdineren.

In 2014 hebben de jongeren drie vormingssessies gevolgd. Al was het niet altijd makkelijk om op schema te blijven, gezien de Israƫlische aanvallen in juli en augustus 2014.

Dit jaar zullen 16 nieuwe jongeren de vormingen volgen, hier zie je alvast een filmpje van de eerste sessies. Deze jongeren krijgen les over groepsdynamieken, ze leren hoe ze een project moeten opvolgen en ze analyseren welke rol de jongeren kunnen spelen in hun maatschappij. Aan het einde van de vorming die een week in beslag neemt, keren de jongeren-leiders terug naar hun wijken om de banden met de jongeren te versterken en om samen sensibiliseringsactiviteiten op te zetten. De volgende fase vindt binnen drie maanden plaats. Dan gaan de jongeren leren hoe ze activiteiten kunnen organiseren in hun eigen gemeenschap.

Veel kijkplezier!

7419 keer gelezen