BLOG

04/05

Klimaat: Brugse studenten onder de indruk van Filipijnse activiste Dr. Efleda Bautista

Van 27 tot 30 april organiseerde de Hogeschool West-Vlaanderen voor de 4e maal een Internationale Week. 700 studenten van verschillende opleidingen verzamelden zich op de campus Sint-Joris in het centrum van Brugge. Op het programma: presentaties van medewerkers van andere Europese universiteiten waar HOWEST mee samenwerkt en getuigenissen uit het Zuiden. Wij waren present voor dat laatste!

G3W was uitgenodigd voor één van deze sessies en nam met veel plezier Dr. Efleda Bautista mee als getuige uit het Zuiden. Ze is de voorzitster van People Surge in de Filipijnen, een organisatie van families en slachtoffers getroffen door supertyfoon Haiyan. De families wachten bijna twee jaar na datum nog steeds op hulp van de overheid om hun gemeenschap terug op te bouwen.

Onze sessie was erg populair: zo'n 100 studenten volgden aandachtig de getuigenis van Dr. Bautista. Bekijk hier alvast enkele foto's. Een toeristisch bezoekje aan Brugge kon uiteraard niet uitblijven.

Bekijk hier artikels die verschenen op de Filipijnse website van Bulatlat over People's Surge, en bezoek hier hun Facebook pagina.

(Foto's van Dr. Efleda)

5229 keer gelezen
Klimaat: Brugse studenten onder de indruk van Filipijnse activiste Dr. Efleda Bautista | Viva Salud

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.