BLOG

14/02

La prière et la bière

Ik doe hier vaak op één dag heel wat indrukken op dus ook wanneer er me hier iemand vraagt ' Wat vind je van Kinshasa?' vind ik het heel moeilijk om te antwoorden!

Het samenwerken met de jongeren vind ik fantastisch!

La bière et la prière vatten dus wel het één en het ander samen. Godsdienst speelt hier een ontzettend belangrijke rol. Eén van onze buren is een ' Eglise de réveil'. Elke avond wordt er heel wat gezongen en gepredikt maar om 2h 's nachts heb ik ook soms de eer gewekt te worden door een groepje gelovigen. Het is niet zo dat ik net het geluk heb een kerk als buur te hebben, je vindt echt op elke hoek een kerk! Ik vind dat de vele gezangen dan ook voor een unieke sfeer in de stad zorgen. Vaak krijg ik de vragen ' Bid je?' ' Geloof je?' ' Ga je naar de Kerk?'. Ik vind het moeilijk om mij een weg te banen door deze vragen.
Conclusie: Religie is erg belangrijk maar ook bier mag niet onder doen! Als we eens naar een restaurant of bar gaan wordt het raar gevonden dat een Belgische toch een colaatje boven een biertje verkiest in deze hitte. Quelle chaleur!
Ook was er nog een laatste reden om voor deze twee woorden te kiezen en dat brengt ons dan terug bij mijn stage. Af en toe moet er natuurlijk ook gewerkt worden. ( Af & toe? EDS werkt 7 op 7!) De twee woorden zijn de titel van een hoofdstuk uit het boek Congo - Een geschiedenis. Ik ben dat boek hier nogmaals  aan het lezen maar nu in het Frans en had een discussie over dit hoofdstuk met de jongeren waarmee ik samenwerk. ( Ik weet het misschien net iets te veel informatie op dit moment maar ik moet toch ergens de link maken met het werken he :) ) Het samenwerken met de jongeren vind ik fantastisch! De jongerenstructuur noemt 'Dynamique de jeunes'. Ik ben met hen aan het samenwerken om de planning voor de komende drie jaar te maken.

Ziezo! Veeele groetjes!

Om af te sluiten nog twee concrete dingen dat ik gedaan heb de afgelopen 24h: Gisterenavond heb ik (Belgische) frietjes gegeten. Deze middag ben ik nog eens in het centrum van de stad geweest, daar ben ik net iets minder een star dan hier  (hier ben ik echt de enige blanke die hier rondloopt) ! Haha.

Groeten

Jolien

5533 keer gelezen