BLOG

29/01

Op verkenning door Kinshasa

Ik dacht... ik ga iets op mijn blog schrijven maar dan zat ik zo te staren naar mijn schriftje en dacht ik ... ' wat kan ik toch schrijven'. Ik vind het moeilijk om in een kort tekstje te schrijven wat ik hier allemaal doe en wil ook geen heel boek schrijven. Maar om te beginnen : ik heb het hier heel erg naar mijn zin!

Op EDS zelf heb ik al vooral vergaderingen gehad: vergaderingen met de gezondheidscomités, met de dynamische jongeren, met de reflectiegroepen, met de coördinator, met de kinderwerking ... .

Ik verblijf in een gastgezin, wat een leuke ervaring is. In het gezin wonen er 6 kinderen ( neefjes, nichtjes, zonen en dochters) en een kleinkindje. Dus er is altijd wel iemand om mee te praten wat heel leuk is en het gastgezin zorgt er ook voor dat ik me hier snel thuis voel.

Mijn dag begint hier meestal met wandelen naar Etoile du sud. Soms gaan we ook met de motto. Met de auto is hier niets voor mij! Het is super warm en ik ga dubbel zo snel te voet als met de auto. ( De wegen zijn hier ontzettend slecht! ) Op EDS zelf heb ik al vooral vergaderingen gehad: vergaderingen met de gezondheidscomités, met de dynamische jongeren, met de reflectiegroepen, met de coördinator, met de kinderwerking ... . Samen met deze groepen heb ik geprobeerd mijn programma wat te plannen. Zaterdag kan ik starten met 'le travail sur le terrain'. Ik kijk er naar uit!

Ondertussen ben ik ook al op café geweest, wil iedereen mij overtuigen om mee te gaan naar de 'nightclubs' ( ze zijn nieuwsgierig naar mijn danstalenten. haha) en vorige zondag ben ik de stad gaan verkennen. Gek hoe je door 20 minuten te rijden met de auto plots in een heel andere wereld zit. Gek vond ik ook het aantal foto's dat ik moest nemen of het aantal foto's er van mij werden genomen. Dus zet jullie maar schrap voor wanneer ik een betere internetverbinding vind. Foto's in overvloed!

Hopelijk geeft dit een beetje een idee voor jullie hoe het leven hier is en hoe het met mij gaat.

Veeele groeten Jolien

5351 keer gelezen