BLOG

04/12

People's Health Assembly in Bangladesh brengt gezondheidsactivisten wereldwijd samen

Van 16 tot 19 november kwamen 1400 gezondheidsactivisten uit 73 verschillende landen samen in Bangladesh voor de vierde People's Health Assembly. Ook Viva Salud tekende present, samen met vertegenwoordigers van onze partnerorganisaties in Palestina, Congo en de Filipijnen.

“Het volstaat niet om een geëngageerde gezondheidswerker te zijn. We moeten ook druk uitoefenen op het beleid om de samenleving te veranderen” - Claudio Schuftan, gezondheidsactivist in de People's Health Movement

Het was een unieke kans voor uitwisseling en van elkaar bij te leren over de beste campagnes en overwinningen die sociale bewegingen overal in de wereld behaalden om respect af te dwingen voor het recht op gezondheid. Ondanks de grote diversiteit aan talen en culturen was het zeer enthousiasmerend vast te stellen dat hetzelfde engagement en strijdvaardigheid voor het recht op gezondheid delen. De deelnemers keerden huiswaarts met opgeladen batterijen en gemotiveerder dan tevoor om hun strijd verder te zetten.

1293 keer gelezen