BLOG

31/07

In solidariteit met Filipijnse mensenrechtenverdedigers: teken de petitie!

De Filipijnen zijn een van de meest gevaarlijke landen voor individuen en organisaties die opkomen voor de rechten van de mens. G3W-partner Karapatan lanceerde onlangs een petitie over een wetsvoorstel dat de bescherming van mensenrechtenverdedigers verzekert. Met jouw handtekening toon je je bezorgdheid over de veiligheid van mijn collega’s bij Karapatan en de vele andere mensenrechtenverdedigers in het land.

Teken hier de petitie!

Tijdens mijn stage bij Karapatan heb ik ervaren hoe moeilijk het is voor collega’s om hulp te bieden aan degenen die slachtoffer zijn geworden van mensenrechtenschendingen. Verdedigers van mensenrechten worden door de regering immers beschouwd als criminelen. Ze worden non-stop geїntimideerd en moeten vaak bedreigingen en laster doorstaan.

Daarom is het belangrijk dat dit wetsvoorstel onder de aandacht wordt gebracht, ook in het buitenland. Karapatan, in samenwerking met andere mensenrechtenorganisaties, organiseert momenteel verschillende forums en lezingen die de bewustwording over deze kwestie in gang zetten. Hoe meer mensen zich immers bewust zijn van de noodzaak van deze wet, hoe groter de kans dat hij wordt goedgekeurd.

De goedkeuring van het wetsvoorstel zal een stap in de goede richting zijn naar de verbetering van de mensenrechtensituatie in het hele land. Door de petitie te tekenen toon je je solidair met de Filipijnse mensenrechtenverdedigers en help je het woord te verspreiden over de noodzaak van een wet die hen zal beschermen tegen intimidatie en andere vormen van vervolging. 

650 keer gelezen