BLOG

24/07

Solidariteitsboodschap aan het Palestijnse volk

Een bericht van solidariteit van de Filipijnse vrouwenorganisatie Gabriela voor het Palestijnse volk

Wij zijn solidair met de Palestijnse vrouwen, die ondanks de bedreiging voor hun leven en veiligheid, blijven strijden voor de vrijheid van hun volk tegen de Zionistische bezetting en voor een vrij en soeverein Palestina.

In naam van de honderdduizenden Filipijnse vrouwen die vechten voor oprechte vrede en gerechtigheid, veroordeelt GABRIELA National Alliance of Filipino Women, de recente aanvallen en bombardementen van de Zionistische Israëlische overheid tegen het Palestijnse volk. We veroordelen de imperialistische overheden die geleid worden door de Verenigde Staten, voor hun voortdurende steun en provocatie van deze gruwelijke aanvallen en genocide van het Palestijnse volk.
Wij zijn solidair met het Palestijnse volk, vooral met de vrouwen die constant vrezen voor hun leven en dat van hun familieleden omwille van de eindeloze gruweldaden gepleegd door de Zionisten. Onze diepste steunbetuigingen aan de families van de recentelijk gevallen slachtoffers, vooral kinderen.

De verklaring van Ayelet Shaked van de Jewish Home Party en lid van het Israëlisch Parlement, waarin hij pleitte voor de slachting van Palestijnse moeders opdat ze geen Palestijnse kinderen meer zouden kunnen baren, getuigt van de bedoelingen van de Zionisten – het verwoesten van de Palestijnse natie. En deze verschilt niet van de genocide die Hitler pleegde ten aanzien van het gehele Joodse volk.

De bombardementen en beschietingen van de Gazastrook geven maar een indicatie van de dagelijkse gruweldaden van de Israëlische Zionisten tegen de Palestijnse soevereiniteit. Elke dag gaat Israël door met het bezetten van Palestijns land en drijft het Palestijnen verder van hun gemeenschap in de richting van concentratiekampen. Miljoenen mensen zitten samengepakt in erg kleine ruimtes waar ze in onmenselijke situaties leven en ontbeerd zijn van basisbenodigdheden zoals zuiver water, elektriciteit, goede behuizingen en gezondheidszorg.

Palestijnse vrouwen en mannen die manieren zoeken om hun families te voeden worden verhinderd om hun gemeenschap te verlaten en te gaan werken. Wie wel werk vindt, wordt voortdurend lastig gevallen, geslagen, in de gaten gehouden en/of gearresteerd door Israëlische soldaten. De blokkade door Israël verhindert de broodnodige import van voedsel, medicijnen en andere middelen, dit zorgde voor verspreiding van ziektes en ondervoeding bij kinderen en ouderen.
Westerse imperialistische overheden zoals de VS hebben een grote rol gespeeld in het aanwakkeren van de vijandigheid en oorlog tussen Israël en Palestina. Ze blijven politieke en militaire steun sturen naar Israël en zijn dus mee verantwoordelijk voor het doden van onschuldige Palestijnen, een politiek die VS-imperialisten gebruiken tegen alle naties ter wereld die trachten hun soevereiniteit te doen gelden.

Wij zijn solidair met de Palestijnse vrouwen, die ondanks de bedreiging voor hun leven en veiligheid, blijven strijden voor de vrijheid van hun volk tegen de Zionistische bezetting en voor een vrij en soeverein Palestina.

 

Lang leve het Palestijnse volk!

Lang leve internationale solidariteit!

 

 

 

9332 keer gelezen