BLOG

05/03

Week van de vrijwilliger - Annelies

Tijdens deze week van de vrijwilliger zetten we enkele toppers van G3W in de kijker. Eerste in de reeks: Annelies. 

Annelies, vandaag is jouw eerste dag als vrijwilligster bij G3W, een stage die 1 maand zal duren. Maar je bent geen obekend gezicht hier. Vertel.

Annelies: "Klopt, ik ben al 7 jaar actief bij Intal, een sociale beweging die vaak met G3W werkt, dus ik passeer hier wel regelmatig." 

 

Hoe ben je terecht gekomen bij Intal?

Annelies: "Als student eigenlijk. Een medestudent was actief bij Intal, en die heeft mij eens meegenomen naar een vergadering van de dagelijkse leiding, ik mocht een keer meekomen, zonder lid te zijn, en dat sprak mij heel hard aan. Toen ben ik lid geworden van Intal Leuven, en ook vrij snel actief geworden bij hun dagelijkse leiding op nationaal niveau.

 

Het zijn je eerste uren bij g3w, maar je kent het team al een beetje door je ervaring bij Intal. Hoe bevalt de sfeer je?

Annelies: "Ik werk heel graag in een team zoals dit, vol geangageerde, activistisch ingestelde mensen. Organisaties zoals g3w, intal en Cubanismo zijn dan ook heel sterk afhankelijk van zo'n mensen denk ik. Iedereen vertrekt vanuit andere ervaringen, maar dezelfde motivatie. Ik wil graag verder in de ontwikkelingssector, geen twijfel. Dus deze stage is ideaal als werkervaring."

 

Over dat werk gesproken, heb je al een zicht op je takenpakket de komende 30 dagen? Wat zal je zoal gaan doen?

Annelies: "Momenteel doe ik ondersteunende taken voor fondsenwerving en subsidie-aanvragen. Daarnaast doe ik nog wat secretariaatstaken."

 

Bedankt Annelies!

1080 keer gelezen