BLOG

07/03

Week van de vrijwilliger - Claire

Tijdens deze week van de vrijwilliger zetten we enkele toppers van G3W in de kijker. Claire Obolensky komt elke dinsdag naar ons kantoor in Brussel. Claire kan vliegensvlug alle soorten teksten vertalen naar het Frans, zowel vanuit het Nederlands als het Engels. 

Claire, jij vertaalt al een tijd voor G3W. Sinds wanneer en waarom ben je hier mee begonnen? Hoe ben je bij G3W terechtgekomen?

Mijn oudste zoon (Pierre Obolensky) is mij voorgegaan. Hij werkte voor Intal, Geneeskunde Voor Het Volk en is nu actief bij PVDA, veel mensen hier kennen hem. Hij vroeg mij, zo'n 7 à 8 jaar terug, of ik een aantal vertalingen kon doen voor G3W. Ik werkte toen nog bij Bozart (Claire werkte 38 jaar als assistent van de artistiek directeur in Bozart, ze is grote fan van klassieke muziek). Die eerste vertalingen deed ik tijdens mijn lunchpauzes.

Nu ik met pensioen ben heb ik meer tijd en kom ik graag één dag per week naar het kantoor. Dat hoeft voor mij niet per se enkel vertalen te zijn, ik wil gerust ook andere taken doen. Ik heb nog nooit andere taken gekregen, maar het zou kunnen (lacht)

Je bent nu eenmaal een super goeie vertaalster, Claire. Maar het staat genoteerd. Waarom werk je liever bij G3W op kantoor dan van thuis uit?

Thuis blijven? Nee, het contact met mensen is voor mij heel belangrijk. De sfeer hier is heel leuk en de mensen zijn heel vriendelijk.

Ik heb gezien dat je bovendien een G3W-bondgenoot bent.

Klopt. Dat was voor ik wekelijks naar het kantoor kwam. Ik deed sporadisch vertalingen, en één ervan ging over het bondgenootschap dat toen werd opgestart. Na het vertalen van die tekst heb ik onmiddellijk besloten om bondgenoot te worden (bongenoten storten maandelijks een bijdrage aan G3W).

Wat is het rond G3W dat je hart sneller doet slaan?

De huidige toestand van de wereld ligt me nauw aan het hart. Ik heb het heel moeilijk met de grote ongelijkheid. Het gaat niet bepaald de goede richting uit op ecologisch, sociaal en politiek vlak.

De strijd en het werk van organisaties zoals G3W en intal is cruciaal. Hiernaast werk ik ook als vrijwilligster in de groepspraktijk “De sleutel” , in dezelfde straat als het kantoor van G3W. Daar werken dokters van Geneeskunde Voor Het Volk (Rita Vanobbergen, Nele Vandenbempt e.a.) die verbonden zijn aan G3W. Zo draag ik mijn steentje bij tot een betere wereld.

 

Claire, vandaag willen we je bedanken. Elke week ben je er om ons, met plezier, uit de nood te helpen. Bedankt voor je engagement, je supersnelle vertalingen en je warme karakter!

1229 keer gelezen