BLOGS

ma, 06/01/2020

Isabelle Vanbrabant, voorzitster Cubanismo.be, bracht begin november een bezoek aan onze partner: het Centro Felix Varela. Hun kantoor is gevestigd in de Vedado wijk in Cuba's hoofdstad Havana en werd zwaar getroffen door de overstromingen van eind vorig jaar ... maar met o.a. noodhulpfondsen van Cubanismo.be en Viva Salud, konden ze hun lokaal weer opknappen

vr, 22/11/2019

Ter gelegenheid van de Internationale solidariteitsdag met het Palestijnse volk wordt in Hoeilaart op 3 december de film '3000 nights' van Mai Masri vertoond. De opbrengst van de filmvoorstelling gaat naar de projecten van Viva Salud in Palestina. De film uit 2015, voor het eerst met Nederlandse ondertitels, gaat over de impact van de gewelddadige bezetting van Palestina door Israël die zich nu al bijna een mensenleven voortsleept. Filmmaakster Mai Masri (1959) ontving tal van internationale prijzen voor haar werk. 

di, 19/11/2019

Julie, campagnemedewerkster bij Viva Salud, vertelt over de 3 films die haar hebben geïnspireerd om mensenrechtenactiviste te worden.

do, 14/11/2019

Anna is momenteel in de Filipijnen bij onze partners voor een stage. Ze vertelt haar ervaring.

ma, 16/07/2018

Rein is al enkele jaren een trouwe helpende hand voor Viva Salud. Ook op ManiFiesta, het jaarlijkse feest van de Solidariteit. Wat betekent dat voor hem?

do, 02/05/2019

Blog van Quirina, dokter bij Geneeskunde voor het Volk

In november 2018 vond in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, de vierde editie van de People’s Health Assemby plaats (ook wel kortweg PHA genoemd). Hierbij kwamen er maar liefst 1400 progressieve gezondheidswerkers en activisten van over de hele wereld samen en dit om ervaringen uit te wisselen over de strijd voor het recht op een goeie gezondheid voor iedereen. Ik kreeg de mooie kans om deze assembly bij te wonen en zijn bijbehorende sfeer op te snuiven en dit in partnerschap met de Belgische ngo Viva Salud.

do, 02/05/2019

Blog van Lise, dokter bij Geneeskunde voor het Volk

Een korte revisie: People’s Health Movement (PHM) is de beweging van grassroots activisten die voortvloeide uit de Alma Ata verklaring van 1978, het stokpaardje van mijn voormalige professoren Public Health. PHM zet de globale strijd voor de bepalingen geformuleerd bij de Alma Ata verklaring verder, met name de inzet op preventieve geneeskunde, betrokkenheid van de gemeenschap, en een integratieve en multisectoriële zorg: kortweg, het holistische ‘health for all’-principe. Deze gaan hand in hand met de universele verklaring van de mensenrechten uit 1948 en de ‘Sustainable Development Goals’, ondanks hun beperkingen, rond gezondheid en welzijn uit 2015.

Pagina's

175694 keer gelezen