BLOGS

di, 04/12/2018

Van 16 tot 19 november kwamen 1400 gezondheidsactivisten uit 73 verschillende landen samen in Bangladesh voor de vierde People's Health Assembly. Ook Viva Salud tekende present, samen met vertegenwoordigers van onze partnerorganisaties in Palestina, Congo en de Filipijnen.

wo, 29/08/2018

Elke drie jaar organiseert Karapatan haar Nationaal Congres waarbij meer dan honderd leden van over heel het land samenkomen om te vergaderen en seminaries te volgen. Het congres werd dit jaar gehouden in de context van de steeds meer zichtbare verschuiving naar tirannie onder President Rodrigo Duterte. Gedurende mijn stage kreeg ik ook de kans om het congres mee voor te bereiden en bij te wonen. 

Tinay Palabay
do, 23/08/2018

Onze Filipijnse partnerorganisatie Gabriela lanceerde vorig jaar een online chatsysteem voor vrouwen die met seksuele intimidatie te maken krijgen. Emmi vertelt op nationale Filipijnse televisie waarom chatbot Gabbie zo belangrijk is in de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

vr, 03/08/2018

Klimaatwetenschappers bevestigen dat inheemse kennis een cruciale rol zal spelen bij het aanpassen aan klimaatveranderingen.

wo, 01/08/2018

Eind juli kwam Ahed Tamimi na acht maanden opsluiting vrij. Onder algemene vreugde en blijdschap ging zij terug naar haar familie in het dorp Nabi Saleh op de Westelijke Jordaanoever. De reden voor haar opsluiting? Zij had een Israëlische soldaat geslagen die het huis van haar familie was binnengedrongen. Na haar arrestatie en opsluiting kwam er een grote internationale mobilisatie op gang waardoor Ahed uiteindelijk 'slechts' acht maanden gevangen moest zitten. Bij haar vrijlating ging de eerste gedachte van Ahed uit naar de strijd: “Het verzet zal voortduren tot de bezetting eindigt.”

di, 31/07/2018

De Filipijnen zijn een van de meest gevaarlijke landen voor individuen en organisaties die opkomen voor de rechten van de mens. G3W-partner Karapatan lanceerde onlangs een petitie over een wetsvoorstel dat de bescherming van mensenrechtenverdedigers verzekert. Met jouw handtekening toon je je bezorgdheid over de veiligheid van mijn collega’s bij Karapatan en de vele andere mensenrechtenverdedigers in het land.

Defending the Defenders
do, 26/07/2018

Antoine, lid van de groep intal Brussel-Congo en actief voor een Lumumbaplein in Brussel, ging begin juli naar Congo in het kader van een solidariteitsreis. Hij ontmoette er Olivier Mbangisa, voorzitter van de Viva Salud – partner CODIC (Collectif de Développement Intégré au Congo) voor de provinciestad Kinshasa. Uit bewondering voor de levenskeuze van Olivier, besloot Antoine een interview met hem af te nemen.

Pagina's

155191 keer gelezen