BLOGS

wo, 13/03/2019

Jonge Filipijnse mensenrechtenverdedigers komen samen om hun strijd voor de mensenrechten in het land te consolideren in een nieuwbakken coalitie. De Koalisyon ng Kabataan para sa Karapatang Pantao(KKKP), ofwel de Coalitie van de Jeugd voor de Rechten van de Mens, werd bijeengeroepen door het kantoor van Senator Leila di Lima, de organisatie Mambabatas Para sa Karapatang Pantao (Makatao) en Youth for Human Rights and Democracy. Ik sprak met een van de initiatiefnemers over de geboorte en de eerste kinderstappen van de coalitie.  

Human Rights Defenders Summit Poster
wo, 26/12/2018

Bijeenkomsten, hetzij informeel of academisch, over gezondheid hebben steevast een ondertoon die het midden houdt tussen voluit optimisme en sluimerend scepticisme. In deze blog deel ik de reflecties die ik heb opgedaan tijdens het Global Symposium on Health System Research in Liverpool, en bij de People’s Health Assembly in Bangladesh.

De inkomhal van het PHA gebouw in Bangladesh is versierd met slogans.
wo, 12/12/2018

Het wetsvoorstel wil de verplichtingen van de overheid tot bescherming van verdedigers van de mensenrechten institutionaliseren en afdwingen en wettelijke oplossingen vastleggen voor schendingen van rechten van hen die de mensenrechten verdedigen.

di, 04/12/2018

Van 16 tot 19 november kwamen 1400 gezondheidsactivisten uit 73 verschillende landen samen in Bangladesh voor de vierde People's Health Assembly. Ook Viva Salud tekende present, samen met vertegenwoordigers van onze partnerorganisaties in Palestina, Congo en de Filipijnen.

wo, 28/11/2018

One Billion Rising is een wereldwijde campagne die de aandacht vestigt op geweld tegen vrouwen, LGBTI en kinderen en eist dat dit geweld stopt. Gabriela greep de Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen aan voor de lancering van One Billion Rising 2019 in de Filippijnen, met als thema Rise, Resist, Unite.

wo, 17/10/2018

De aanhoudend afgekondigde krijgswet op het Filipijnse eiland Mindanao heeft de politieke vervolging van organisaties die kritisch zijn voor het regime van president Duterte doen toenemen.

wo, 29/08/2018

Elke drie jaar organiseert Karapatan haar Nationaal Congres waarbij meer dan honderd leden van over heel het land samenkomen om te vergaderen en seminaries te volgen. Het congres werd dit jaar gehouden in de context van de steeds meer zichtbare verschuiving naar tirannie onder President Rodrigo Duterte. Gedurende mijn stage kreeg ik ook de kans om het congres mee voor te bereiden en bij te wonen. 

Tinay Palabay

Pagina's

158779 keer gelezen