De landen waar we werken

Cuba en Latijns-Amerika
Cuba

Cuba blijft ons als derdewereldland met weinig middelen en een wurgende Amerikaanse blokkade inspireren. Als gezondheid hoog op de agenda staat van beleidsmakers is er veel mogelijk, zo bewijst Cuba. Via het netwerk van de Movimiento para la Salud de los Pueblos is er een uitwisseling van ervaringen tussen Cuba en andere progressieve organisaties in Latijns-Amerika.

Wat doet Viva Salud in Cuba?

DR Congo
Congo

Onze partners komen samen met het Congolese volk op voor reële economische en politieke onafhankelijkheid en basisdemocratie, via gezondheids- en vormingsprogramma’s. Viva Salud heeft partners in Kinshasa en Lubumbashi.

Wat doet Viva Salud in Congo?
 

Filipijnen
Filippijnen

De Filipijnen zijn een rijk land. Het goud, zilver en koper liggen er zomaar voor het rapen. Toch omschrijft meer dan 70% van de Filipino's zichzelf als arm. De economische ongelijkheid zorgt voor enorme verschillen op vlak van gezondheid. 

Wat doet Viva Salud in de Filipijnen?

Palestina
Palestina

Al sinds eind de jaren 1980 strijden we voor de rechten van het Palestijnse volk. We werken samen met verschillende Palestijnse sociale bewegingen en jongerenbewegingen. We zijn actief in de Gazastrook, Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever. 

Wat doet Viva Salud in Palestina?

 

25425 keer gelezen