Health Work Committees & Union of Health Work Committees | Palestina

Gezondheidswerk kan niet doeltreffend zijn, zonder een bredere sociale verandering.

Health Work Committees (HWC) werd opgericht in 1985 door dokters, verplegers en andere Palestijnse gezondheidswerkers en verenigt verschillende werkgroepen rond gezondheid. Ondertussen is HWC uitgegroeid tot een van de belangrijkste gezondheidsorganisaties van de Palestijnse bezette gebieden.

 

Union of Health Work Committees (UHWC) is een zusterorganisatie van HWC en beide organisaties staan achter dezelfde visie en missie. De twee organisaties werden als één opgericht in 1985 met als doel de gezondheid van de Palestijnen te verbeteren en de gezondheidsinfrastructuur weer op te bouwen na jarenlange Israëlische bezetting. De politieke realiteit maakte het zo moeilijk om samen te werken dat ze verplicht waren zich in twee aparte organisaties te splitsen.

 

Beide organisaties werken voor het recht op gezondheid voor iedereen via empowerment en de versterking van de capaciteiten binnen de gemeenschappen zodat ze zelf voor hun rechten kunnen opkomen. UHWC en HWC zetten zich in voor het fysieke, sociale en mentale welzijn van alle Palestijnen, ongeacht hun afkomst, politieke, sociale of religieuze status. Beide werken met jongerengroepen die bijdragen aan de samenhang van de gemeenschap en aan het versterken van de weerbaarheid van de Palestijnen, ondanks de discriminatie, de afbraak van huizen, de repressie en alle sociale en economische problemen die het gevolg zijn van de bezetting.

 

Lees ook: Wat doet G3W in Palestina?

10324 keer gelezen
Health Work Committees & Union of Health Work Committees | Palestina | Viva Salud

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.