20/05/14

2013 in cijfers, woord en beeld

Het jaarverslag van Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) neemt je mee op reis door 2013.
Samen sterk voor gezondheid

Op 8 november 2013 richtte tyfoon Haiyan een ravage aan op de centrale eilanden van de Filipijnen. Tyfoon Haiyan was de krachtigste storm die ooit aan land ging. De ravage was ongezien.
In de weken en maanden na de ramp waren het de Filipijnse organisaties en netwerken die ter plaatse bleven en zorgden voor de heropbouw dankzij de solidariteit in binnen- en buitenland. Onze lokale partners namen daarbij het voortouw en toonden hoe belangrijk de rol is van de sociale bewegingen in dergelijke omstandigheden. Een praktijkvoorbeeld van empowerment.

2013 was voor ons niet alleen het jaar van de tyfoon in de Filipijnen. Ook in de andere partnerlanden toonden onze lokale partners ons hoe we het recht op gezondheid kunnen realiseren: door samen de problemen bij de wortels aan te pakken en de overheden op hun plichten te wijzen.

Supertyfoon Haiyan illustreerde trouwens ook de relevantie van onze activiteiten in België: de uitbouw van een solidariteitsbeweging en campagnes rond de verschillende sociale, economische en politieke factoren die de volksgezondheid bepalen. Ook de urgentie van een brede mobilisatie rond klimaatverandering werd op een indringende manier op de agenda gezet.

In 2013 sloten we ook een driejarenprogramma af voor onze werking in België en enkele partnerlanden. Daarom geven we in dit jaarverslag op bepaalde plaatsen de resultaten weer van deze hele periode. Ondanks Haiyan was 2013 voor ons geen rampjaar.

Dankzij het werk van onze partners in het Zuiden en de warme solidariteit van onze achterban in België sloten we het jaar af met de hoop op een betere toekomst. Hopelijk kunnen we jou met dit jaarverslag hierin laten delen.

 

Lees het jaarverslag

 

Heb je nog vragen of wens je uitgebreidere informatie over onze verwezenlijkingen of activiteiten, contacteer ons dan gerust.

 

6411 keer gelezen