Neem Viva Salud op in je testament

Ook als je er niet meer bent, kan je nog veel betekenen.
Een gift voor de toekomst

Waarschijnlijk heb je nog niet stilgestaan bij wat er moet gebeuren met je bezittingen als je er zelf niet meer bent. Toch is het zinvol er even over te denken zodat jouw nalatenschap terecht komt bij de mensen die je dierbaar zijn. Misschien ben je wel bereid een stukje na te laten aan Viva Salud. 

De eenvoudigste manier om dat te doen is door de formule van het "duo-legaat". Dat is een bepaling in je testament waarin je een deel van of al je bezittingen of een som geld schenkt aan een organisatie of een persoon. Een legaat schenken aan Viva Salud is een blijvend teken van solidariteit. Het laat ons toe om een financieel onafhankelijke koers te blijven varen. Bovendien biedt het duolegaat financiële voordelen, zo betalen de erfgenamen minder successierechten.

Meer weten?

Wil je meer informatie over legaten, neem dan contact op met Jasper Vandorpe - tel. 02/209 23 65 of jasper@vivasalud.be

Josiane neemt Viva Salud op in haar testament
testament, Viva Salud, Josiane

Josiane: “Af en toe vertel ik kennissen of vrienden dat ik een deel van mijn erfenis aan Viva Salud zal nalaten. Het zet hen aan het denken, maar ze vertrouwen ngo's niet altijd. Viva Salud publiceert elk jaar een verslag waarin ik kan zien wat er met het geld gebeurt. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hun werk echt zinvol is. Als ik er niet meer ben, kan ik op die manier toch helpen om onrecht in de wereld te bestrijden." 

13944 keer gelezen