12/06/13

2012: een boeiend jaar in 30 bladzijden

Het jaarverslag van Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) brengt de hoogtepunten van 2012 in woord en beeld.
Samen sterk voor gezondheid

2012 in een reis rond de wereld bij onze partners. Wat deden ze in het afgelopen jaar? Waar boekten ze successen? Welke waren de hindernissen en uitdagingen op hun weg. Hoe hielpen onze campagnes in Belgiƫ om eisen uit het Zuiden kracht bij te zetten. In dit jaarverslag brengen we jou de hoogtepunten uit de resultaten van 2012.

Zo slaagde onze partner in Congo erin om breed te mobiliseren voor drinkbaar water, in Latijns-Amerika was er de mars voor water, leven en waardigheid die tienduizenden mensen uit verschillende sectoren op de been bracht, in de Filippijnen slaagden onze partners erin om samen met lokale volksorganisaties concrete verandering te brengen in gemeenschappen, terwijl het jongerennetwerk van onze Palestijnse partner, samen met andere gemeenschapsorganisaties, campagne voerde tegen de repressie in Jeruzalem.

In Belgiƫ zijn we vooral trots op de vele initiatieven van concrete solidariteit, al dan niet in het kader van campagnes, via de solidariteitsorganisaties intal en Initiatief Cuba Socialista. Ook de verbroederingen van groepspraktijken van Geneeskunde voor het Volk met onze partners in het Zuiden en een rist aan kleinere projecten versterkten de solidariteit in 2012.

Heb je nog vragen of wens je uitgebreidere informatie over onze verwezenlijkingen of activiteiten, contacteer ons dan gerust.

 

 

 

5190 keer gelezen