28/05/18

20km door Brussel 2018: zweten voor het recht op gezondheid

Het G3W-M3M running team telde dit jaar 64 lopers die het beste van zichzelf gaven.
Bedankt aan alle lopers en vrijwilligers die van deze dag een succes maakten. Jullie zijn helden!

27 mei 2018, D-day: de 39e editie van de 20km door Brussel. Het is verschrikkelijk warm en vochtig weer, ‘onverantwoord om in te lopen’ verkondigen cardiologen op de radio. Toch staan de 40.000 (!) lopers om 10u klaar op de plaats van afspraak: de start in het Jubelpark. In golven van duizenden beginnen ze aan de loopwedstrijd door onze hoofdstad.

Wat opvalt tijdens de race zijn alle loopshirts van ngo’s en vzw’s. Het sportevenement is een hoogmis van solidariteit geworden: duizenden lopen de 20km door Brussel ‘ten voordele van een goed doel’. In ruil voor hun inspanning laten ze zich sponsoren door vrienden en familie.

Ook voor G3W is het elk jaar de ideale gelegenheid om meer mensen te informeren over onze missie en broodnodige eigen middelen te verzamelen om de werking van onze partners in het Zuiden te ondersteunen.

We hadden deze keer een ploeg van maar liefst 64 lopers. Onder hen trouwe sportievelingen die hun twaalvendertigste editie liepen, maar ook veel nieuwe gezichten!

20km BXL 2018 Thank You! from G3W M3M on Vimeo.

In ruil voor hun ‘heroïsche’ inspanning verzamelden ze de afgelopen weken en maanden sponsorgeld bij vrienden, familie en collega’s.

Gelukkig kwam iedereen, uitgeput maar tevreden, heelhuids terug toe in ons zaaltje in Etterbeek. De lopers hebben kunnen 'genieten' van mildere weersomstandigheden dan voorspeld. Extra leuk dit jaar was de talrijke opkomst van supporters en vrijwilligers, die onze helden in de watten hebben gelegd en naar de finish hebben gestuwd. Een dikke proficiat en eeuwige dank aan iedereen!

Zondag 27 mei bereikten we de kaap van 11.000 euro via de online actiepagina's van de lopers. Je kan de teller bekijken op acties.g3w.be.

Wil je een loper steunen voor haar of zijn heldendaad? Dat kan nog steeds! Op acties.g3w.be vind je de lopers terug en kan je hen steunen. Een gift kan ook via het rekeningnummer BE15 0010 4517 8030 met vermelding “gift20km (+ naam loper)”. Giften vanaf €40 geven recht op een fiscaal attest.

 

G3W en haar partners in Congo, Palestina en de Filipijnen blijven dag in dag uit strijden voor het recht op gezondheid.

De foto's kan je hier bekijken, met dank aan de fotografen Dieter, Ikuko, Peter, Kedny, Julie en Eunice!! De aftermovie komt er zo snel mogelijk aan!

Meer over dit onderwerp

18/04
Op zondag 27 mei 2018 staat de ploeg van G3W met meer dan 60 lopers aan de start van de 20 km door Brussel. Zij lopen voor het recht op gezondheid. Help jij mee om er een geslaagde dag van te maken?
09/02
Op zondag 27 mei is het weer zo ver: de 20km door Brussel. Zweten en afzien maar ook fun en pakken adrenaline verzekerd. Ben jij al ingeschreven?
2857 keer gelezen