04/12/18

Campagne voor de opheffing van de blokkade tegen Cuba

Verschillende solidariteitsbewegingen, vakbonden en ngo's, waaronder ook Viva Salud, de campagne 'Stop de blokkade'. Ook de solidariteitsbeweging Cubanismo.be voert mee actie.

De illegale blokkade van de Verenigde Staten tegen Cuba duurt nu al bijna 60 jaar. De blokkade belemmert de normale economische en humanitaire samenwerking, ook tussen Cuba en Europa. De Europese Unie en België vinden de blokkade onwettig en achterhaald, maar blijven toelaten dat de VS bedrijven en personen die zaken doen met Cuba, bestraft.

Kasper Libeert van Cubanismo.be: “De gevolgen voor de Cubaanse bevolking gaan ver. Financiële transacties via Europese banken, ook voor humanitaire doeleinden, zijn niet mogelijk. Maar ook bepaalde medische appartuur voor hartpatiënten of medicatie voor kankerpatiënten mogen het land niet in. Dat zorgt voor veel leed en vroegtijdige overlijdens die kunnen voorkomen worden.”

Met de petitie wil Cubanismo.be zoveel mogelijk mensen in België informeren over de onrechtvaardige en inhumane blokkade en de Belgische regering aansporen tot actie tegen de blokkade. Kasper: “Met de campagne hopen we ook veel nieuwe mensen actief te laten worden. Met hoe meer we zijn, hoe meer slagkracht we hebben. We gaan ervoor, ook in 2019!”

→ Teken de petitie op: www.stopdeblokkade.be

→ Doe mee en sluit je aan bij Cubanismo.be: www.cubanismo.be

715 keer gelezen