09/07/13

Congo & Colombia: verslag van onze reporters ter plaatse

G3W organiseert in samenwerking met intal, twee solidariteitsreizen naar het Zuiden. Volg de groepen in Colombia en Congo op de voet via hun blog.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert G3W solidariteitsreizen, in samenwerking met de solidariteitsbeweging intal. Deze maand trekken twee groepen naar Congo en Colombia, ze gaan op bezoek bij volksorganisaties en progressieve bewegingen. Hun doelstelling is om ons solidariteitswerk te versterken met deze organisaties in hun strijd voor vrede, sociale gerechtigheid en democratie. Ze zullen geregeld hun ervaringen met ons delen op deze blog.

In Congo zullen de reizigers ontvangen worden door onze partnerorganisatie Étoile du Sud, die hen zal leiden in en rond Kinshasa. Op het programma: de dagelijkse strijd van de inwoners van Kinshasa voor hun recht op gezondheid, onderwijs, werk, de opbouw van solidaire en sterke gemeenschappen, maar ook de plaatselijke mobilisatie voor een soeverein en democratisch project voor Congo.

In Colombia, worden de reizigers ontvangen door CPDH (Comité Permanente por la Defensa de los Derechos Humanos), een organisatie van mensenrechtenadvocaten en activisten. Tijdens twee en een halve week zullen de reizigers meer te weten komen over de impact van vrijhandelsakkoorden op de lokale bevolking, en de mensenrechtensituatie en de strijd voor het respect van democratische rechten in het land. Ze zullen ook een stand van zaken proberen krijgen van de lopende vredesgesprekken tussen de Colombiaanse regering en de FARC.

Wil je de ervaringen van de reizigers volgen? Je vindt de reisverhalen vanuit de 2 landen op de website van intal, rechtstreeks gebracht uit Bogotá en Kinshasa. 

7435 keer gelezen