10/09/18

De 7 hoogtepunten van Viva Salud op ManiFiesta 2018

Dit weekend gonsde het aan de Belgische kust opnieuw van de solidariteit. ManiFiesta wist 12.000 mensen te verleiden om af te zakken naar Bredene. De ideale gelegenheid om er onze nieuwe naam bekend te maken!

Met een goed gevuld programma met topartiesten, inspirerende ontmoetingen en geanimeerde debatten was het moeilijk om onze top 7 te kiezen. Wat denk je van onze selectie?

1. De boodschap van Ahed Tamimi voor ManiFiesta. Viva Salud heeft hemel en aarde bewogen om haar naar België te laten komen, maar de Israëlische bezetter heeft anders beslist.

 

2. Viva Salud onthult haar nieuwe naam op ManiFiesta. Samen gaan we door met de strijd voor gezondheid!

 

 

3. Het debat over de talrijke burgerinitiatieven voor migranten. Een vruchtbare samenwerking tussen Viva Salud, 11.11.11, CNCD-11.11.11 en Dokters van de Wereld, met deelname van Artsen zonder Grenzen en het Burgerplatform voor steun aan de Vluchtelingen.

 

4. De dramatische gevolgen van het neokolonialisme en de strijd van volkeren in het Zuiden die zich verzetten en hun rechten opeisen - met onze Filipijnse partner Tinay Palabay en de artiest Seun Kuti uit Nigeria.

 

5. Alle enthousiaste vrijwilligers die present tekenden. Dankzij hen hebben we 4.000 bekers ingezameld om het werk van Viva Salud en haar partners te financieren!

 

6. Seun Kuti en Egypt80 die ons lieten shaken op het ritme van de afrobeat. Wat een energie!

 

7. De conferentie over de culturele boycot tegen Israël. Interessante informatie om een geslaagde campagne te voeren voor een boycot van het Eurovisiesongfestival 2019 dat normaal zal doorgaan in Israël.

 

Noteer alvast in jullie agenda de tiende editie van ManiFiesta die plaatsvindt op 21 en 22 september. Wij zullen er alvast bij zijn!

 

 

 

 

1380 keer gelezen