29/05/19

Doe mee! Word vrijwilliger op ManiFiesta

Je wil een deel van je tijd investeren in een solidariteitsproject en je amuseren op een festival dat muziek, debatten maar vooral veel solidariteit combineert? Word dan vrijwilliger voor Viva Salud op ManiFiesta!

Zoals elk jaar neemt Viva Salud deel aan Manifiesta, het feest van de solidariteit, dat plaatsvindt van 20 tot 22 september. Ook dit jaar hebben we een boeiend programma klaar met conferenties, debatten, herbruikbare bekers, een campagne rond mensenrechten, een kleurrijke stand en nog vele andere activiteiten.

Om het tot een succes te maken, hebben we jou nodig! Je kan kiezen uit onze brede waaier van activiteiten om mee te helpen als vrijwilliger. Een shift duurt 2 uur. Wil je verschillende shifts doen? Dat kan! Je kan shifturen opgeven die het best passen in jouw programma, zodat je ook kan genieten van interessante concerten en debatten.

 

Ja, ik help mee!

 

Vrijwilliger stand en campagne

Ook dit jaar hebben we een stand met spelletjes om het werk van Viva Salud en onze nieuwe campagne op een interactieve en ludieke manier aan de festivalgangers voor te stellen. We zullen onze partners, helden die zich dagelijks inzetten voor de mensenrechten, ondanks het gevaar voor hun eigen leven, in de verf zetten.

Vrijwilliger om nieuwe bondgenoten te werven

We streven er ook naar om nieuwe bondgenoten te vinden die bereid zijn om het werk van onze partners in het Zuiden op regelmatige basis financieel te steunen. Je spreekt festivalgangers aan, stelt hen ons werk voor en overtuigt hen om Viva Salud financieel te steunen.

Vrijwilliger voor een duurzamer festival

Last but not least, zetten we ons met ManiFiesta in voor het verminderen van verspilling en het werken aan een duurzaam festival. Ook dit jaar voorzien we het festival van herbruikbare bekers. De festivalbezoekers betalen een waarborg van 1 euro voor hun bekers bij de bestelling van hun drankje. Als ze het festival verlaten, kunnen ze hun bekers schenken aan een goed doel: Viva Salud en haar partners in Congo, Palestina, de Filipijnen en Cuba. Tijdens de vorige editie schonken meer dan 4000 festivalgangers hun beker aan Viva Salud.

Als vrijwilliger zorg je ervoor dat je na de concerten op het terrein wandelt en je de festivalgangers overtuigt om hun beker te schenken voor het goede doel. We zoeken ook mensen die ons willen helpen aan de stand van Viva Salud voor de teruggave van de bekers en waarborg.

Wil je graag het werk van een ngo van dichterbij ontdekken in een leuke sfeer? Meld je dan vandaag nog aan als vrijwilliger. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Je vrienden zijn uiteraard meer dan welkom, nodig hen zeker uit!

 

Ja, ik help mee!

 

Op zaterdagnamiddag 7 september organiseren we een infosessie en eten we nadien samen iets om elkaar beter te leren kennen!

Wat bieden wij?

Natuurlijk belonen we je inzet!

  • 4 drank-/voedingsbonnetjes per shift (2 uur)
  • 2 shifts of meer: weekendticket (zaterdag + zondag)
  • 3 shifts of meer: weekendticket (zaterdag + zondag) en treinticket
  • 5 shifts of meer: weekendticket (zaterdag + zondag), treinticket en overnachting
  • Je ontvangt een Viva Salud t-shirt dat je met trots kan dragen.
  • Op het terrein verwennen we je met chocolade, koekjes, fruit en fairtrade vruchtensap.
  • Op 7 september leer je tijdens onze infosessie meer over wat Viva Salud en haar partners doen.

 

Ja, ik help mee!

 

Twijfel je nog? Lees dan de getuigenis van Rein, al vele jaren een trouwe Viva Salud-vrijwilliger, ook op Manifiesta.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar Alexia via volunteer@vivasalud.be of bel naar 02/209 23 66.

3965 keer gelezen