16/06/17

Een sterk Belgisch trio dat opkomt voor de rechten van iedereen

“Samen sterk”, een slogan die we niet alleen in het Zuiden, maar ook hier in België in de praktijk brengen. Een samenwerking met ngo's KIYO en Solidagro helpt ons om de actuele uitdagingen aan te gaan.

Als ngo voor ontwikkelingssamenwerking zien we de uitdagingen enkel toenemen. Gelukkig zijn er tussen de 85 Belgische ngo's andere organisaties waarmee we visie, waarden en aanpak delen. Een samenwerking met ngo's KIYO en Solidagro leek ons de beste oplossing om actuele uitdagingen in internationale samenwerking aan te gaan.

Zo blijft G3W geen klein eiland, maar vormen we met drie organisaties onze eigen archipel. Samen staan we sterk. Daarom werkten we met de drie organisaties samen een plan uit om de komende 5 jaar op te komen voor ieders rechten met een focus op het recht op gezondheid, het recht op voedsel en kinderrechten.

Wie is KIYO? KIYO staat voor Kids & Youth. Ze werken aan een wereld waarin alle kinderen en jongeren gelijke kansen krijgen en zich ten volle kunnen ontplooien. Hun vertrekpunt is het internationaal verdrag voor de rechten van het kind. KIYO werkt samen met organisaties die de kinderrechten verdedigen in Brazilië, Burundi, Congo, Marokko en de Filipijnen. Ze werken ook aan capaciteitsversterking en empowerment. In België zetten ze de kinderrechten op de agenda van scholen, actoren in ontwikkelingssamenwerking, media en politici.

Wie is Solidagro? Solidagro ijvert voor het recht op voedsel voor iedereen en focust hierbij op de rurale boerenbevolking. Ook zij zien basisorganisaties en -bewegingen als de motor van verandering. Net als G3W en KIYO doen ze aan capaciteitsversterking en beleidsbeïnvloeding, ondersteund door economische projecten die voedselzekerheid versterken. Solidagro is actief in Bolivia, Senegal, Burkina Faso, Mali en de Filipijnen. In België richten ze zich op het informeren en sensibiliseren van jongeren en volwassenen. 

Meer over dit onderwerp

10/12
G3W stelt voor: 'Empowerment, samen sterk voor gezondheid', de nieuwe brochure over onze ervaringen met empowerment in het Zuiden en onze strategie voor het recht op gezondheid.
3166 keer gelezen
Een sterk Belgisch trio dat opkomt voor de rechten van iedereen | Viva Salud

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.