22/06/18

EU en België: medeplichtig aan de VS-blokkade tegen Cuba

Al 60 jaar lang leggen de Verenigde Staten van Amerika een illegale blokkade op aan Cuba. Dat zorgt voor een immens verlies aan economische ontwikkelingsmogelijkheden voor de Cubaanse bevolking. Viva Salud doet mee aan de campagne "Stop de blokkade" in dit filmpje leggen we uit waarom.

>>>>> Teken de petitie

De blokkade van de Verenigde Staten tegen Cuba duurt nu al bijna 60 jaar; vorig jaar kostte de blokkade aan Cuba ruim 4,3 miljard dollar, geld dat het land niet kan investeren in zijn sociale en economische ontwikkeling.

Maar de blokkade heeft nog een ander negatief gevolg: zij belemmert de normale economische en humanitaire samenwerking tussen Cuba en Europa, en dus ook België: Europese bedrijven krijgen van de Verenigde Staten monsterboetes opgelegd omwille van hun economische relaties met het Caribische land.  Banken weigeren financiële transacties naar Cuba - ook van ngo’s- uit te voeren. 

Europa en België noemen de blokkade onwettig en achterhaald, maar in de feiten laten ze de VS begaan. We vinden dat dit niet langer kan. 

Europa en België mogen de blokkade niet mee uitvoeren

Van EUROPA vragen we : GEEN WOORDEN MAAR DADEN!
Van onze Belgische politici verwachten wij dat zij binnen de Europese Unie het voortouw nemen.

Daarom schaart Viva Salud zich achter de nieuwe campagne van de Coördinatie voor de opheffing van de blokkade tegen Cuba en roepen we op om de petitie van de Coördinatie te ondertekenen.

 

Teken de petitie

1665 keer gelezen
EU en België: medeplichtig aan de VS-blokkade tegen Cuba | Viva Salud

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.