06/05/13

Op bezoek bij Etoile du Sud

Op 11 april 2013 bracht Guy Capals, vertegenwoordiger van UCOS een bezoek aan onze Congolese partner Etoile du Sud in Kinshasa.
De mediatheek van Etoile du Sud wordt drukbezocht! Over heel het terrein zie je lezers geconcentreerd en diep met hun neus in de boeken zitten.

Op het hoofdkantoor ontmoette hij er de coördinator, Martin, en de verantwoordelijke van één van de gezondheidscomités, Maman Sylvie. Hij sprak er ook met G3W-vrijwilliger Antoine, die aan de medewerkers een uitgebreide opleiding rond communicatie gaf.  "De mediatheek van Etoile du Sud wordt drukbezocht! Over heel het terrein zie je lezers geconcentreerd en diep met hun neus in de boeken zitten."

Na dit korte bezoek zette Guy zijn weg verder naar een waterput, een paar wijken verderop. Net zoals die in Kigoma (Lumumbashi) wordt ook deze waterput  zeer nuttig gebruikt. De bevolking had hier echt nood aan. Één van de moeders aan de waterput getuigt: “Van het water uit de oude put kregen we steevast buikpijn. Sinds ik water kom halen uit deze put, heb ik daar geen last meer van. Dit water is zuiver!”.

Wat verderop bezocht Guy ook een opleidingscentrum van Etoile du Sud, waar hij nog net een stukje kon meevolgen van een theatrale vorming, gegeven door een andere G3W-vrijwilliger, Thierry. Deze reeks bezoeken werden afgesloten met een korte evaluatie-vergadering. Als bedanking bezorgde Guy hen het boek 'chroniques du Congo', een verzameling van een 15tal teksten van Congolese auteurs.

 

[Bedankt aan Guy Capals (UCOS) voor de foto's en het verslag]

5830 keer gelezen