18/02/16

Video - Duurzame revolutie in Brussel en Cuba

Hoe kan lokale landbouw een vorm van verzet zijn tegen de grote agrarische conglomeraten? Cuba heeft al jaren ervaring in lokale landbouw, in Brussel onstaan veel kleine lokale initiatieven.
In Cuba komt 70% van de biologische groententeelt uit eigen land.

Viva Salud promoot een alternatief voor het huidige economische systeem dat weinig respect heeft voor mens en milieu. De ontbossing, de uitbuiting van de natuurlijke grondstoffen, de verspilling van het drinkbaar water, ... de gevolgen van ons economische beleid zijn desastreus voor het klimaat.

Wereldwijd zoeken mensen naar leefbare alternatieven, in België maar ook in Cuba. Enkel als dergelijke initiatieven ook steun vinden bij de overheid, zoals het geval van Cuba toont, kan men duurzame resultaten boeken.

Bekijk de video die toont hoe we van een zachte revolutie in Brussel naar een echte duurzame revolutie kunnen overstappen zoals in Cuba! (video gerealiseerd door Docwerkers)

Duurzame revolutie in Brussel en Cuba van Vivasalud on Vimeo.

Meer over dit onderwerp

05/03
Cuba, een eiland in de Caraïben, is meer dan andere landen blootgesteld aan de effecten van klimaatverandering.
04/03
Wat hebben klimaatstakers, Cubanen en paaseieren met elkaar gemeen? Allen dragen ze bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Draag jij ook een eitje bij?
27/02
Nog nooit kwamen zoveel mensen op straat voor klimaatrechtvaardigheid. Toch blijven onze vier klimaatministers kibbelen over een coherent klimaatplan.
5748 keer gelezen