Publicaties en jaarverslag

Het overzicht begint met onze gedrukte publicaties. Dan volgen de digitale uitgaven. Op ons vimeokanaal staat het archief van filmpjes, hieronder enkele hits uit onze playlist. De jaarverslagen staan helemaal onderaan.


 

Magazine en e-nieuwsbrief

Elk kwartaal publiceren we een gedrukt magazine met een kort verslag van wat we samen met onze partners op het terrein hebben gerealiseerd, we geven meer duiding rond een thema en je kan er in lezen wat er nog op de agenda staat. Wil je dit thuis ontvangen dan kan je je inschrijven via deze link.

Je kan het magazine ook online lezen.


 

Jaarverslagen

Midden juni verschijnt ons jaarverslag: met de hoogtepunten van het voorbije jaar.

Doorblader het jaarverslag 2018 online

Download het jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017, Jaarverslag 2016Jaarverslag 2015, Jaarverslag 2014Jaarverslag 2013Jaarverslag 201


Financiële resultaten

De juni-editie van ons gedrukte magazine presenteert de financiële resultaten. Transparantie en professioneel beheer staan centraal bij de besteding van onze middelen. We zijn lid van de van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving. Deze VEF waarborgt de morele kwaliteit van de fondsenwerving en de transparantie van de rekeningen. Onze jaarresultaten staan ook op de website van NGO-openboek. Dat is een gegevensbank over en van de Belgische ngo’s. De site geeft weer hoe de gelden uit giften en subsidies worden besteed. Informatie over ons is tevens terug te vinden op de website van donorinfo.be.

De balans en resultatenrekening van onze organisatie kan bij ons altijd aangevraagd worden.


 

Brochure: empowerment
Empowerment, 90 pag.

'Empowerment, samen sterk voor gezondheid' is een brochure over onze ervaringen met empowerment in het Zuiden en onze strategie voor het realiseren van het recht op gezondheid. Het gaat in een empowermentproces om luisteren naar en vertrekken vanuit de ervaringen van de mensen.

Download de brochure

 


 

Handleiding: "Een beweging voor gezondheid bouwen"

Samen met de People's Health Movement (PHM) ontwikkelden we een interactieve handleiding. Ben je een student, academica/academicus of activist die op zoek is naar inspiratie en best practices van over de hele wereld? Dan zal je vast en zeker veel kunnen leren uit deze handleiding.

Ontdek de handleiding


 

Brochure: Train the trainer
PDF 36 pag.

Je wilt als trainer meer participatie van je deelnemers? Dan is deze gids iets voor jou: handige praktijktips en voorbeelden hoe je een vorming organiseert en je deelnemers activeert. Alles draait tegenwoordig om participatie. Voelen je deelnemers zich betrokken bij een training, dan leren ze niet alleen van jou, maar ook van en aan elkaar.

Het 'geheim van de smid' is dit: zorg voor voldoende uitdaging en voor actieve participatiemogelijkheden. Zó bouw je samen aan kennis, inzicht en vaardigheden. Maak je de expertise en ervaring van je deelnemers tot uitgangspunt van je vormingsaanbod, dan blijven ze geen waarnemer of consument maar worden ze participant van je training. Zo haal je het maximum uit een opleiding!

Download de brochure


Paper: Hoe strijden jonge activisten voor hun recht op gezondheid in Congo, de Filipijnen en Palestina?
empowering youth, G3W, jongeren, empowerment, congo, Filipijnen, Palestina

Jongeren hebben reden genoeg om een stem te eisen in het beleid: nog nooit was het aandeel van jongeren in de wereldbevolking zo groot. Maar toch is er op politiek vlak een gebrek aan aandacht voor hun mening. Hoe pakken jongeren in Congo, Palestina en de Filipijnen dit aan?

Meer lezen


 

DVD Bidons Jaunes
Bidons jaunes

Bidons jaunes is een documentaire over de problematische watervoorziening in Lumumbashi, de tweede grootste stad van de DR Congo. De dvd vertelt via interviews en theater hoe het kostbare water in deze stad wordt verdeeld, je ontdekt ook hoe de mensen in de volkswijken gemobiliseerd worden om op te komen voor hun recht op drinkbaar water.

Lees meer


 

 

Video: Recht op gezondheid: Cuba & Filipijnen
Waar ben je als zieke het beste af?

Ontdek met deze film in een kwartiertje de verschillen tussen twee ontwikkelingslanden. Cuba is wereldberoemd om haar uitmuntende publieke gezondheidszorg: volledig gratis voor haar bevolking. In de Filipijnen is toegang tot gezondheidszorg helemaal niet zo vanzelfsprekend. Hoe kan het recht op gezondheid voor iedereen gegarandeerd worden, zelfs in ontwikkelingslanden? Een productie van Docwerkers in opdracht van ons.

Bekijken


 

Video: Duurzame revolutie in Brussel en Cuba
Duurzame biorevolutie

Seks, drugs en rock-'n-roll, vroeger was dàt cool. Wie vandaag cool wil zijn, kweekt eigen biogroenten. Hip, hipper, hipst. Of zit er toch meer achter? Neem een kijkje in een Brusselse stadsboerderij en ervaar ook hoe ze in Cuba voorop liepen met hun stadslandbouw. In amper vijf minuten ben je weer helemaal bijgepraat.

Bekijken


 

Video: Vrijhandel en gezondheid
Vrijhandel versus gezondheid

Als het grootste handelsblok in de wereld, heeft de EU sterke interesse in de markten van ontwikkelingslanden. Ze verkondigt dat vrijhandelsakkoorden win-win zijn: goed voor iedereen. Maar klopt dit wel? Ontdek de impact van vrijhandelsakkoorden op onze gezondheid. Een animatie van plm 3,5 minuten.

Bekijken


 

Video: Health Work Committees, Palestina

Health Work Committees is 30 jaar geleden opgericht door een vrijwilligersgroep van gezondheidswerkers. HWC behoort tot de belangrijkste gezondheidsorganisaties in de bezette Palestijnse gebieden. We  ondersteunen de uitbouw en versterking van een netwerk dat jongeren in Jeruzalem organiseert en mobiliseert voor het recht op gezondheid. Het filmpje van 12 minuten - gemaakt door HWC - toont werk en de positie van HWC in Palestina.

Bekijken


 

VIDEO : Gezondheidszorg in Cuba, de Filipijnen en België, een wereld van verschil
Cuba, Filipijnen

Kan gezondheid een bron van winst zijn? We nodigen een Filipijnse en een Cubaanse gezondheidswerker uit om te vertellen over de gezondheidszorg in hun eigen land. In deze roadmovie wandelen ze door Brussel en ontmoeten ze geëngageerde Brusselse jongeren.

Bekijken

Meer over dit onderwerp

Hieronder het team van vaste medewerkers van Viva Salud. Je kan hen via mail bereiken door voornaam@vivasalud.be.

Gezondheid is ieders bekommernis. Het is ook een basisrecht.

20635 keer gelezen