Solidariteitsreizen

Is jouw groep of organisatie geïnteresseerd in internationale solidariteit, en willen jullie dit ook in de praktijk zetten? Hebben jullie plannen om naar één van onze partnerlanden/regio's te trekken, of willen jullie het Zuiden naar België halen? Viva Salud helpt je graag op weg om er een succes van te maken.

 

Voor wie?

Maak jij deel uit van een groep die werkt rond solidariteit en op zoek is naar een concreet engagement? Dan is een solidariteitsreis misschien wel iets voor jullie!

Viva Salud biedt groepen ondersteuning in de voorbereiding en organisatie van een solidariteitsreis. Onze medewerkers hebben kennis en ervaring over de partnerlanden en de problematieken waar zij mee te maken krijgen.

Het doel van de reis? Je engagement versterken!
Je motivatie om je in te zetten voor solidariteit wordt nog sterker nu je mensen uit het Zuiden hebt ontmoet die elke dag strijden voor hun recht op gezondheid.

In het verleden hebben we al reizen ondersteund naar Colombia, Cuba, Democratische Republiek Congo, de Filipijnen, Palestina, Venezuela en Egypte.

Wat is een solidariteitsreis?

In onze partnerlanden krijgt de meerderheid van de bevolking vaak met onrecht te maken. Tijdens een solidariteitsreis ontdek je via onze partnerorganisaties wat de voornaamste problemen zijn waar ze mee te maken krijgen en wat daarvan de oorzaken zijn.

Maar een solidariteitsreis, dat is meer dan tabellen en analyses van problemen. Je ontmoet er interessante organisaties en mensen van verschillende sectoren, je ontdekt hoe de bevolking zich organiseert en mobiliseert om haar rechten te laten gelden. In Cuba kan je bijvoorbeeld zien hoe de bevolking meewerkt aan een rechtvaardig sociaal systeem. Een solidariteitsreis is een intense ervaring die je niet zomaar los laat. En dat is ook de bedoeling!

Onze partnerorganisaties werken rond internationale solidariteit. Ze ontvangen internationale groepen met open armen en voor hen betekent internationale solidariteit dat je ziet hoe het er aan toe gaat in hun land en je daarna een engagemenet opneemt in je eigen land. Je kan een groot of klein engagment aangaan, je kan helpen bij sensibilisering of deelnemen aan een actie of campagne in België die de lokale strijd voor hun rechten verdedigt. Samen zijn we sterker!

Meer info

Is zo'n solidariteitsreis iets voor jullie? Stuur dan een mailtje naar Anuschka: anuschka@vivasalud.be.

19134 keer gelezen