04/05/18

GEANNULEERD - Summer School over migratie: Rechten zonder grenzen

We moeten de Summer School over migratie die gepland was van 5-8 juli, helaas annuleren. Ondanks een goed gevuld programma hebben we het minimumaantal deelnemers om deze vorming te kunnen organiseren, niet bereikt.

Waarom migreren? Het is een vraag die de mensheid sinds haar ontstaan fascineert. G3W, KIYO en Solidagro slaan de handen in elkaar en verwelkomen jullie van 5 tot 8 juli in het groene Vaalbeek voor een summerschool over de oorzaken van migratie en de rechten van mensen die migreren of vluchten.
 

Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht. Ze vluchten niet zomaar. Conflict, ongelijkheid, armoede, klimaatverandering... zijn de oorzaken van deze gedwongen migratie.

In Europa reageren beleidsmakers met een verdelend taalgebruik en versterkte grenzen. Is het correct te spreken van een 'vluchtelingencrisis' of is het eerder een solidariteitscrisis? Wat zijn de alternatieven?

De vorming gaat door in de groene en inspirerende locatie "La Foresta" in Vaalbeek en is bereikbaar per trein en bus.

Een boeiende vierdaagse

  • Ontdek de voornaamste oorzaken van migratie.
  • Interactieve sessies over de rechten van migranten en vluchtelingen op vlak van gezondheid, toegang tot voedsel en kinderrechten.
  • Analyseer de kracht van sociale bewegingen voor het opkomen van ieders rechten en ontdek wat je zelf kan doen.
  • Ontmoetingen met mensen met een migratieverhaal.
  • Theater, wandelingen, spel en cinema.
  • Uitblazen in een groene omgeving.
  • De vorming is een mix van theorie, meerdere voorbeelden en interactieve sessies waarin je je nieuwe inzichten in de praktijk kan zetten. We baseren ons sterk op de principes van participatieve vorming. Dankzij deze manier van collectief leren vinden de kwaliteiten en ervaringen van alle deelnemers een plaats in de vorming.

Hier vindt je een voorlopig programma.

Praktische info

Datum: Donderdag 5 juli (start om 17u30u) tot en met zondag 8 juli (einde rond 16u30) 2018

Locatie : La Foresta, Prosperdreef 9, Vaalbeek

Prijs : 65 euro, 50 euro (studenten) (inclusief maaltijden en verblijf)

Taal: De vorming gaat door in het Frans en Nederlands. Tijdens tweetalige sessies voorzien we simultane vertaling. De meeste sessies worden in kleinere groepen georganiseerd, in de taal van de deelnemers.

Schrijf online in vóór 25 juni 2018 via deze link:

Ik schrijf me in

 

Meer info

Heb je opmerkingen of vragen? Contacteer Anne-Laure van G3W via mail (anne-laure@vivasalud.be) of telefoon (02/209.23.66)

Heb je kenissen, vrienden of collega's die deze vorming ook interessant zouden vinden? Nodig hen dan zeker uit via dit Facebook evenement

Deze Summer School wordt georganiseerd door:

4926 keer gelezen