Ontwikkelingssamenwerking

24/05/19
Een maand geleden overhandigden we ons manifest 'Publieke gezondheidszorg, wereldwijd', aan de politieke partijen van ons land.
24/01/19
Op 24 januari legt Félix Tshisekedi de eed af als president van Congo. Daarmee komt een eind aan een verkiezingsproces die de internationale pers heeft gehaald zoals nooit tevoren.
22/03/18
congo, goma, kivu, lac vert, bidons jaunes, G3W, etoile du sud
De stad Goma in het noordoosten van Congo ligt vlak aan het immense Kivumeer, maar toch is de toegang tot water in de volkswijken niet evident.
01/12/17
Joseph Kabila, president van DR Congo
Wim De Ceukelaire, directeur Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W), richt zijn blik op Congo, waar een impasse heerst rond verkiezingen die moeten georganiseerd worden.
13/10/17
alexander, de croo, ontwikkelingssamenwerking, congo, ppp, publiek-private
Minister van ontwikkelingssamenwerking De Croo deed onlangs enkele straffe uitspraken. G3W-directeur Wim De Ceukelaire kroop in zijn pen en geeft hem enkele lessen uit de praktijk.
16/06/17
G3W, kiyo, solidagro, ontwikkelingssamenwerking, DGD, ontwikkelingshulp, partners
“Samen sterk”, een slogan die we niet alleen in het Zuiden, maar ook hier in België in de praktijk brengen.
02/04/15
In maart 2015 organiseerde G3W voor de vijfde keer de vorming 'empowerment, een strategie van sociale bewegingen voor het recht op gezondheid'.
27/02/15
Etoile du Sud (EDS) is een Congolese NGO die de inwoners van heel wat kansarme wijken in de DR Congo organiseert en mobiliseert.

Pagina's