Multinationals

24/01/19
Op 24 januari legt Félix Tshisekedi de eed af als president van Congo. Daarmee komt een eind aan een verkiezingsproces die de internationale pers heeft gehaald zoals nooit tevoren.
03/01/19
Regeringen laten elk jaar meer dan een biljoen dollar wegstromen door onrechtvaardige voordelen aan bedrijven en grootschalige belastingontduiking.
05/03/18
Het Dengvaxiaschandaal houdt de Filipijnen in de ban. Dengvaxia is de naam van een vaccin tegen dengue, een tropische ziekte die dodelijk kan zijn. Spijtig genoeg is ook het vaccin niet zonder risico.
20/12/17
Bulol Kilot, NAKASA
Enkele weken geleden werd het Filipijnse dorpje Bulol Kilot opgeschrikt door een luide motor. Een graafmachine van een groot visserijbedrijf baande zich een weg door de rijstvelden rond het dorp.
30/01/17
Eén van de eerste daden van Trump als president van de Verenigde Staten was gericht op het ontmantelen van Obamacare, de zorgverzekeringswet die gezondheidszorg meer toegankelijk moest maken in de zee
03/12/15
Intal en G3W trokken door de gangen van het federaal parlement. Er werd gestemd over het controversiële handelsverdrag tussen de EU en Peru. Het ondermijnt het recht op gezondheid op flagrante wijze.
04/08/15
In 2013 begon OceanaGold, een Australisch-Canadees mijnbedrijf een open-put mijn net naast de barangay Didipio, gesitueerd in de Filipijnse Cagayan vallei op het eiland Luzon.
10/07/15
Grootschalige mijnbouw vormt in de Filipijnen een grote bedreiging voor mens en milieu. Inheemse bevolkingen worden met uitzetting bedreigd en verliezen hun huis en hun inkomen.

Pagina's