Ongelijkheid

14/09/17
cuba, irma, G3W, cubanismo, Mo, opinie, national guard
Cuba deelt met de Verenigde Staten één van de meest orkaangevoelige gebieden ter wereld. Toch zien we een groot verschil in de wijze waarop beide landen de ramp aanpakken.
30/08/17
richard falk, vn, speciale rapporteur, palestina, israël, apartheid, joods, manifiesta, debat, alain gresh, G3W, intal
Amerikaans professor Richard Falk bracht onlangs een rapport uit waarin hij vaststelt dat Israël een apartheidsstaat is. Onder druk werd zijn rapport onmiddellijk ingetrokken.
22/12/15
The Bandung conference
Sonny Africa, progressief econoom en directeur bij G3W-partner IBON in de Filipijnen, schreef een artikel over een 'alternatieve wereldhandelsorganisatie'. Een samenvatting.
26/01/15
Heb je een passie voor het Zuiden en internationale solidariteit? Geloof je in verandering van onderuit en wil je zien hoe een NGO dit aanpakt?
10/12/14
9 december. Brussel. Op de vooravond van de internationale dag van de mensenrechten kwamen 200 mensen samen in Brussel om hun solidariteit te betuigen aan activisten uit het Zuiden.
17/06/14
Vandaag bevallen in de Filipijnen nog steeds 28 vrouwen op 100 zonder enige hulp, een situatie die een schrijnend gebrek aan toegang tot gezondheidszorg toont.
06/09/13
In juli is Alexia Fouarge, beleidsmedewerker bij Geneeskunde voor de Derde Wereld, op een missie getrokken naar de Filippijnen om er bewijzen van schendingen tegen de mensenrechten te verzamelen en de
19/07/13
International solidarity Mission - Mindanao
Alexia Fouarge, medewerkster beleid bij G3W, is momenteel op bezoek bij onze Filippijnse partners en woont de 'International Solidarity Mission' in Mindanao bij. Het centrale thema?

Pagina's