Gezonde leefomstandigheden

Jij weet vast hoe belangrijk voeding, een goed onderdak, hygiëne, een degelijk inkomen zijn voor je gezondheid. En toch, als men het over de derde wereld heeft, komt men vaak met het argument dat er ginds een gebrek aan dokters, pillen en ziekenhuizen is. De echte oorzaak van ongezonde levensomstandigheden is echter de sociale onrechtvaardigheid.

21/03/19
In de winter kampt Gaza regelmatig met hevige regenval. Dat leidt vaak tot overstromingen in de straten van sommige wijken.
12/03/19
In België komen scholieren en studenten wekelijks in grote aantallen op straat om een sterk klimaatplan te vragen van de politiek.
05/03/19
Cuba, een eiland in de Caraïben, is meer dan andere landen blootgesteld aan de effecten van klimaatverandering.
04/03/19
Wat hebben klimaatstakers, Cubanen en paaseieren met elkaar gemeen? Allen dragen ze bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Draag jij ook een eitje bij?
09/10/18
Armoede, honger, ziekte en oorlog zorgen voor een dodelijke cocktail in Oost-Congo. Sinds mei heeft de dodelijke ziekte ebola al tientallen slachtoffers gemaakt.
17/05/18
Sinds 30 maart 2018 vinden er elke vrijdag vreedzame demonstraties plaats aan de scheidingslijn tussen Israël en Gaza. Het Israëlische leger schiet met scherp.
23/02/18
Cuba, greenmapping, klimaatverandering
In september 2017 raasde orkaan Irma door Cuba. De schade was enorm. De gevolgen van klimaatverandering zijn voelbaar in Cuba. Maar het Caribische eiland blijft niet bij de pakken zitten.
23/02/18
Op 25 februari trappen we met Cubanismo.be de jaarlijkse Paascampagne af.

Pagina's