Word peter of meter van het kind van een activist

Zo help je Filipijnse activisten om hun kinderen zorgeloos naar school te sturen.

 

Waarom is je steun nodig?

Talloze Filipijnse syndicalisten, mensenrechtenwerkers en andere progressieve activisten zetten zich belangeloos in voor hun gemeenschap. Vaak hebben ze hierdoor geen vast inkomen. Dat betekent dat ze moeilijk de eindjes aan mekaar kunnen knopen en niet de financiële middelen hebben om het schoolgeld van hun kinderen te betalen. Door meter of peter te worden steun je deze activisten. Ze kunnen hun kinderen zonder financiële zorgen naar school sturen en zich aan hun engagement wijden.

Hoe word je peter of meter?

Na inschrijving sturen we je informatie over je petekind toe. Door je maandelijkse steun van 25 euro help je een stukje mee aan de opvoeding en het naar school gaan van jouw petekind. Want naar school gaan kost ook in de Filipijnen geld. Bovendien zijn de ouders vrijwillig en voltijds actief bij vakbonden, organisaties van stadsarmen, boeren en vrouwen-organisaties en hebben ze weinig of geen vast inkomen. Ter plaatse wordt het project opgevolgd door de vakbondskoepel Center for Trade Union and Human Rights.

Eens per jaar, meestal rond Kerstmis, krijg je een kaartje of brief van het kind dat je steunt. Ook jij kan je petekind een briefje sturen en zo ervaringen delen. 

De maandelijkse steun wordt beschouwd als een gift en geeft recht op een fiscaal attest.

Wil je graag meter of peter worden?

Neem dan contact op met Jasper: jasper@vivasalud.be — tel. 02/209 23 76

of vul dit formulier in

Getuigenis: Micheline bezocht haar adoptiekindje in de Filipijnen
finadopt, wordt meter, wordt peter, adoptie, filipijnen, activist, activiste, vakbond, Micheline, G3W

Micheline steunt het kind van een Filipijnse vakbondsafgevaardigde met een maandelijkse gift. Zo kan Ella naar school, terwijl haar vader zich zonder die financiële zorg kan focussen op zijn syndicaal werk.

"De extra financiële steun die ik via het project kan geven, zorgt er voor dat Ella haar opleiding kon verderzetten"

19297 keer gelezen